marți, 11 august 2020

Ministerul Sănătăţii trimite la Buzău doar jumătate din necesarul de vaccin solicitat

După ce la nivel naţio­nal a fost declarată epidemia de gripă, Ministerul Să­nătăţii trimite la Buzău noi doze cu vaccin. Este vorba despre 927 doze, cu mult mai puţin decât necesarul transmis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

„Astăzi am am primit de la Ministerul Sănătăţii că ne vor fi repartizate dozele suplimentare de vaccin. Un număr de 927 de doze din acel total de 35.000 care au fost repartizate la nivelul ţării. Noi am solicitat 2.000 de doze. Se vor avea în calcul cererile medicilor de familie în funcţie de persoanele vulnerabile pe care le au  pe listă. Vaccinarea va începe în momentul în care ne vor sosi la DSP, până pe 11 februarie, data limită”, a declarat directorul D.S.P. Buzău, Cristina Ungureanu.

La Buzău, aproape 300 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu gripă cu testul rapid, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii care vin din anumite colectivităţi şcolare. Din păcate, sunt şi şcoli în judeţul Buzău unde elevii nu pot respecta ­re­gula minimă a spălatului pe mâini, aşa cum recomandă DSP.

„În cadrul unităţilor şcolare, aşa cum am menţionat şi la începutul sezonului de gripă, în fiecare zi se va face triajul elevilor de către personalul medical. De asemeni, dacă într-o clasă există trei cazuri de gripă se consideră a fi focar şi se anunţă Direcţia de Sănătate Publică, iar  dacă este necesar, cursurile pot fi suspendate. Dacă într-o şcoală rata de absenteism este mai mare de 20%, se vor suspenda cursurile. Obligatoriu în fiecare unitate sanitară în care se constată că sunt cazuri de gripă trebuie să se facă dezinfecţie. De asemenea, copiii trebuie sfătuiţi ca de fiecare dată să se spele pe mâini cu apă şi săpun. Noi n-am făcut această recomandare şi Inspectoratului Şcolar astfel încât această informaţie să poată fi diseminată conducerii unităţilor şcolare.

Au fost şi şcoli în care absenteismul a fost destul de mare şi  nu a fost un absenteism din cauza gripei, ci din alte motive. Nu în totalitate şcolile au aceste condiţii, dar noi intensi­ficăm aceste măsuri în această perioadă. Ne dorim ca toate şcolile să dispună  de minimul normelor ­igie­nico sanitare”, a mai declarat directorul DSP Buzău.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!