Economic

Luna cadourilor: de ce să alegi un brad artificial

Se apropie Sărbătorile de Iarnă, și odată cu ele goana după cadouri și după nelipsitul brad, fără de care Crăciunul nu are niciun farmec. Ce dacă trebuie să iei piețele la rând în căutarea celui mai falnic exemplar, pentru ca apoi să constați că e prea înalt ca să încapă în cameră, sau că, de fapt, e molid, nu brad… Am amintit doar câteva dintre neplăcerile pe care ți le poate provoca an de an această activitate de procurare și împodobire a bradului, dar la ele se mai pot adăuga și altele, menite să îți întindă nervii la maxim pe final de an.

Nu ne-am propus deloc să te demoralizăm tocmai acum, când Luna Cadourilor bate la ușă, ci din contră, să-ți oferim o rezolvare simplă pentru aceste probleme. Bradul artificial este soluția, iar în cele ce urmează îți vom arăta de ce.

 

 Nu-l comperi ca să-l arunci în câteva zile

Din punct de vedere financiar, bradul natural reprezintă o investiție păguboasă, pentru că plătești pentru el o sumă care nu e de neglijat, pentru ca apoi să-l arunci la gunoi în maxim două săptămâni. Iar asta se repetă în fiecare an. Nu e deloc eficient, însă astfel stau lucrurile cu un brad artificial. În acest caz, mergi la cumpărături o singură dată, îți alegi modelul dorit, iar în anii următori trebuie doar să îl scoți din debara sau de la boxă. Apoi, după ce trec Sărbătorile, bradul se strânge, se pune în cutie și apoi se depozitează până la Crăciunul următor.

 

 Scapi de aglomerația specifică Sărbătorilor

Știm că piețele și mall-urile devin adevărate furnicare când se apropie sărbătorile, pentru că toată lumea iese la cumpărături. În aceste condiții găsirea unui brad potrivit se poate transforma într-o adevărată aventură, pentru că ești nevoit să colinzi prin mai locuri, dacă n-ai fost pe fază când s-au adus cei mai frumoși brazi.

Un brad artificial poate fi cumpărat în orice moment al anului, atunci când nimeni nu se gândește la Crăciun. Atunci poți să-ți alegi în voie ce model dorești, te poți consulta cu familia și îl poți comanda fără să fie nevoie să colinzi piețele și mall-urile.

 

Nu ai probleme cu suportul

O regulă nescrisă spune că tulpina bradului de Crăciun va fi întotdeauna mai groasă sau mai subțire decât permite orificiul suportului pe care trebuie să îl instalezi. Prin urmare trebuie, să pui mâna pe secure să îl ajustezi sau să umpli spațiul gol cu bucățele de lemn sau ziare împachetate.

Bradul artificial vine cu un suport care se potrivește exact, așa că operațiunea de fixare nu îți ia mai mult de un minut și nu te consumă nervos într-un astfel de moment festiv.

 

Își păstrează acele pe ramuri

Când împodobești un brad natural, sfârșitul Sărbătorilor de Iarnă este urmat în mod tradițional de ritualul curățării covorului de cetina rămasă după ce ai despodobit pomul și l-ai dus la gunoi. Acele de brad se înfig în covor și multe rămân acolo chiar și după ce dai cu aspiratorul astfel că cea mai eficientă metodă de curățare este cea manuală

Un brad artificial nu îți creează astfel de probleme, pentru că nu își pierde acele în decurs de câteva zile, cât stă împodobit, iar în urma sa, covorul va rămâne curat.

 Ce-i drept, prețul unui brad artificial poate să-l depășească simțitor pe cel al unui brad natural, însă trebuie să ții cont că este vorba de o investiție pe termen lung, întinsă pe durata mai multor ani. Împărțind prețul bradului artificial la numărul de ani vei obține un cost anual sub cel al unui brad natural, așa că avem un nou argument în favoarea unei astfel de investiții.

        

    

 

 

Articole similare