ActualitateEducație

Liceul Tehnic, parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Mihai ” din raionul Cantemir, Republica Moldova

Liceul Tehnic Buzău a semnat duminică, 14 mai,  un acord de parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Mihai ” din Ciobalaccia, raionul Cantemir. „Școala noastră parteneră a devenit Liceu Teoretic prin Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova Nr. 907 din 01.09.1998. Din anul 2005, Liceul poartă numele savantului- filozof Nicolae Mihai, născut în satul Ciobalaccia, fost director a acestei şcoli. În prezent Liceul funcţionează în clădirea proprie construită în anul 1970, cu 29 săli de studii, atelier, sală de sport şi cămin cu 96 locuri. Ne dorim ca prin acest parteneriat să dezvoltăm o relație durabilă în beneficiul elevilor și profesorilor dar și al celor două comunități”, spune conducerea Liceului Tehnic Buzău.

În urma semnării unui Acord Internațional de Parteneriat între județul Buzău, reprezentat de Inspectoratul Scolar Județean și Casa Corpului Didactic, și Republica Moldova, prin Direcția Generală de Învățământ Cahul, mai multe instituții de învățământ din cele două țări vor dezvolta în următoarea perioadă parteneriate. Recunoscându-se importanța implicării copiilor în acțiuni și activități instructiv-educative diversificate care să răspundă nevoilor individuale ale acestora, părțile semnatare doresc să promoveze valorile educative, culturale, artistice ale celor două țări din care provin instituțiile partenere.

Scopul parteneriatului îl reprezintă cooperarea instituțională în vederea organizării și desfășurării de activități școlare și extrașcolare în domeniul cultural artistic, al culturii, al civilizației etc. În cadrul proiectului „Interculturalitatea, portal spre EUROPA”, se urmărește dezvoltarea imaginii instituțiilor furnizoare de educație precum și dezvoltarea relațiilor între instituțiile partenere în scopul dezvoltării cooperării în diverse domenii educative.

Articole similare