Administrație

Justiția a deblocat proiectul de asfaltare a străzilor Unirii, Transilvaniei și Industriilor

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins ca nefondată contestația depusă de un consorțiu de firme la decizia de adjudecare a licitației pentru proiectul european de mobilitate urbană care include asfaltarea a trei mari străzi din Buzău. Astfel, firma Strabag va începe lucrările de reabi­litare totală a străzilor Unirii, Transilvaniei și Industriilor, a anunțat primarul Constantin Toma.

,,În sfârșit, putem da drumul la cel mai mare proiect cu fonduri europene de la Buzău, de 18.5 milioane euro. Primul bulevard mare cu care se începe este Industriilor. Chiar din aprilie, este gata și proiectul tehnic. Pe Transilvaniei și pe Unirii se va întârzia puțin, dar nu mult, pentru că Strabag va trebui să se pună de acord cu Compania de Apă, care, la rândul ei, are o investiție tot pe fonduri europene, de tras niște conducte de apă-canal. Probabil că se va face și pe Transilvaniei și Unirii carosabilul plus un trotuar, urmând ca pe al doilea trotuar să se tragă țevile res­pective”, a anunțat luni primarul Constantin Toma.

La începutul acestei luni, Toma preciza, într-o înre­gistrare video postată pe pagina sa oficială de Facebook, că străzile în cauză vor fi reabilitate după modelul Căii Eroilor: ,,A durat mult, este o investiție pe fonduri europene de 18,6 milioane de euro, dar vom avea trei străzi care vor arăta așa cum arată strada-model, ­inaugurată în 2018 cu ocazia Centenarului, Calea Eroilor. Vom avea toate cablurile îngropate în trotuare, vom avea pistă specială pentru biciclete, vom avea în plus pistă specială pentru autobuze. După reabilitarea acestor străzi, Buzăul cu siguranță va arăta altfel. Acest proiect pe fonduri europene a început în urmă cu aproape trei ani și din cauza birocrației și a contestațiilor numeroase am ajuns în această situație dar, în sfârșit, cred că avem șanse ca în această primă­vară, aprilie-mai, să înceapă deja șantierele pe aceste străzi”, a spus primarul.

O altă investiție, de această dată cu finanțare locală, printr-un credit, ar putea fi începută în curând: ,,O altă licitație o avem pentru alte trei străzi ale orașului, unde avem, de asemenea, finanțare pe un credit, respectiv 1 Decembrie 1918, Strada Repu­blicii și Strada Iazul Morilor, urmând ca strada Horticolei, pentru care avem finanțare, să o încredințăm direct societății comerciale a Primăriei Buzău, Urbis. S-a întârziat mult și aici, a mai fost o licitație pe care a trebuit să o anulăm, a urmat a doua, la care suntem la evaluarea celor șase oferte, și sper ca în câteva luni – pentru că birocrația este lungă, aceștia sunt pașii legali – să putem începe și aceste trei străzi. Pe strada Horticolei s-a întârziat destul de mult, pentru că vom avea și aici cablurile îngropate în trotuare, iar pe rețelele electrice trebuie să avem, practic, câte un proiect pentru fiecare client, pentru fiecare casă, pentru fiecare agent economic de pe această stradă. Dar, să fim optimiști, sper să putem începe efectiv șantierul în această primăvară”, a mai spus Constantin Toma.

Un comentariu

  1. Regula e simplă. Nu se aprobă proiecte cofinanțate cu fonduri europene dacă grosul banilor nu se întorc în Vestul Europei. Managerul firmei autohtone contestatare, acel Damigeană, ar fi fost de mult băgat la beci ca să nu se strice (nu el ci regula), dacă firma nu ar fi a unui serviciu secret. Mai pe șleau, banii alocați proiectului au fost destinați Austriei, via Strabag. Singura logică a contestării a fost aceea de a submina un picuț încrederea votanților în actualul primar. Să nu care cumva să capete susținere masivă și să încurce socotelile!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker