Economic

Investiții de 37 milioane de lei în energia electrică buzoiană

Pe parcursul anului 2022, Sucursala Buzău a Distribuție Energie Electrică România a investit 37 de milioane de lei în modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție a energiei electrice. Cea mai importantă investiție este modernizarea rețelei electrice de distribuție din satul Ciuta, comuna Măgura, prin montarea de echipamente de ultimă generație.

Prin implementarea acestui proiect, a cărui valoare este de  2,5 milioane de lei, peste 800 de consumatori vor beneficia de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate, în condiții de siguranță și permanență, reducându-se astfel numărul și durata întreruperilor în alimentarea cu energie electrică.

De asemenea, pentru a îmbunătăți serviciile oferite clienților, Sucursala Buzău a finalizat mai multe lucrări importante. De exemplu, în localitatea Țintești, sat Pogonele, pentru modernizarea rețelei electrice de distribuție au fost realizate trei noi posturi de transformare aeriene și au fost modernizate 297 de branșamente monofazate și două trifazate, având ca obiective îmbunătățirea calității serviciului de distribuție pentru cei peste 4.500 de consumatori ai localității. De asemenea, în localitatea Pârscov, sat Bădila, lucrările de modernizare a rețelei electrice, prin modernizarea unui număr de 290 de branșamente, au vizat creşterea gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a celor peste 5.600 de consumatori,  ceea ce va duce la un număr mult mai redus de întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Lucrările de modernizare și integrare în SCADA (software industrial de sistem de control) a circuitelor din stația de transformare 110/20/6kV Buzău Est, care alimentează consumatorii industriali din zonă, au avut ca obiective asigurarea continuității și permanenței în alimentarea cu energie electrică, precum și a unei fiabilități ridicate ale tuturor elementelor componente ale stației electrice.

Modernizarea, dezvoltarea și digitalizarea rețelei de distribuție sunt obiective strategice ale companiei. Investițiile realizate în ultimii ani au dus la îmbunătățirea principalilor indicatori de calitate ai serviciului de distribuție a energiei electrice, utilizatorii  beneficiind de continuitate și permanență în alimentarea cu energie electrică, prin reducerea fluctuațiilor de tensiune și a numărului întreruperilor, precum și asigurarea capacității de racordare la rețea a tuturor utilizatorilor.

Articole similare