duminică, 09 august 2020

Instituirea carantinei în Cartierul Poștă, gestul disperat al prefectului Dimian în momentul decontului pasivității din zilele de Paște

Luare de poziție critică a primarului Constantin Toma vizavi de decizia Prefecturii de a institui carantina în Cartierul Poștă fără ca municipaliatea să fie consultată asupra oportunității unei asemenea măsuri. Într-o declarație pe care a acordat-o la FOCUS TV, Toma a susținut că măsura este una nejustificată.

,,Un cartier întreg carantinat, din cauza acestor oameni care locuiesc la intrarea în cartier, lângă podul de la Drăgaică, vizavi de fostul liceu de Poliție?  Pot să pun și eu această întrebare? De ce s-au grăbit, de ce au intrat în această panică? În alte zone sunt 40-50 de cazuri confirmate zilnic și nu se decide carantinarea. Pe mine nu m-au întrebat nimic”, a declarat Toma la FOCUS TV.

Acesta a mai susținut că este nefiresc ca aproape 2.500 de buzoieni să sufere pentru câteva familii care nu au respectat legea, familii ale căror membri infectați cu coronavirus au și fost ridicați de la domicilii și izolați: ,,I-au luat de acolo. Nu sunt așa de multe familii de romi. De ce sunt vinovați cei aproape 2.500 de oameni, să fie izolați acolo? Nu aș fi cerut carantina. Sunt șocat, pentru că Buzăul nu merită asta (…) Am luat decizii fără să stăm să se afle multe informații pentru că eu, ca primar al municipiului Buzău, n-am avut calitatea de invitat. Legiuitorul a scăpat chestia asta, să facem parte, ca și primari, din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dar nici măcar în situația în care răspund de acest oraș din punct de vedere administrativ să nu fiu invitat la ședință, n-am fost întrebat despre această carantină”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Panica autorităților ­des­pre care vorbește primarul Constantin Toma – în principal a prefectului habarnist Leonard Dimian, care își demonstrează, astfel, înclinațiile către demolare (prin gesturi precum instituirea carantinei) în detrimentul construcției (prin măsuri preventive) -, se datorează faptului că acestea au realizat că a sosit momentul decontului pasivității forțelor de ordine din preajma sărbătorilor de Paște. Pasivitate care s-a datorat, bineînțeles, unei lipse de coordonare din partea prefectului, care ar fi trebuit, în acele zile, să ceară planuri concrete de acțiune din partea Poliției (naționale sau locale), Jandarmeriei și Armatei, și nu să fie preocupat să înregistreze mesaje video către buzoieni cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Iar respectivele planuri concrete ar fi trebuit să conțină și măsuri de prevenire a deplasărilor clanurilor de romi cunoscute de către forțele de ordine a fi predispuse la încălcarea prevederilor ordonanțelor militare.

3 COMENTARII

  1. Dupa opratiunea Sparanghel- inainte de Pasti ( desfasurata cu acordul autoritatilor centrale) nu se mai putea sa se ceara oamenilor respectarea situatiei de urgenta

  2. Toma stie si tine cu oamenii lui. Asa face un adevarat primar. Ar fi bine sa invete si Stanciu de la Ramnicelu cum sa aiba grija de oameni. Oamenii nu au mancare sunt tinuti ca in lagare.

  3. Primarul are dreptate. Să-mi spună DSP ce treabă am eu care stau pe Frasinului cu țiganii de pe Muncii? Dar pe cei din Dorobanți, Mihai Viteazu și Broșteni de ce nu-i bagă în carantina? Unde e dreptatea?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!