Actualitate

VIDEO | Filmările de Paște cu clanul Pistol care „îngroapă” și petrecăreții și autoritățile buzoiene

După trei zile de la carantinarea unui întreg cartier și izolarea nevoluntară a peste 2.500 de oameni, autoritățile au decis să înceapă cer­cetarea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor a celor care se fac vinovați de împrăștirea coronavirusului în Buzău.

,,În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliați în același cartier al municipiului reședință de județ și urmare imaginilor apărute în spațiul public din care reieșea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi ­res­pectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări.

Din primele cercetări a reieșit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani, s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoștințe și rude din județul Ialomița. În cauză cercetările continuă, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <zădărnicirea comba­terii bolilor>, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal”, a anunțat miercuri IPJ Buzău.

Potrivit unor surse judiciare, în prima fază vizați de cercetări sunt Comitet și soția acestuia. Decizia vine după identificarea mai multor filmări pe care membri ai clanului Pistol le-au distribuit în mediul online chiar în ziua de Paște.

Deși s-a vehiculat în spațiul public că acesta ar fi fost plecat de Paște la socrul său din Bărbulești, Ialomița, – de la care s-ar fi molipsit cu virusul  – Comitet, fost Adem Velcu, actual Gheorghiță Constantin, a fost dat de gol chiar de liveul său de pe Facebook, dar și de al unui alt apropiat al său, cu petrecerea din ziua de 19 aprilie, petrecere chiar din curtea clanului Pistol de pe strada Muncii. Astfel, datele anchetei epidemiologice anun­țate de autorități duminică seară nu ar mai avea susținere.

Pe una dintre filmări, Comitet se artă nemulțu­mit că muzica nu se aude suficient de tare la petrecere. „Aduc boxa mea de urlă lumea!”, spune acesta, moment în care prietenii de pahar îi atrag atenția că riscă să vină poliția. „Ce poliție?! Dă-i în m…rții lor!”, răspunde bărbatul.

O altă filmare ni-i arată pe alți membrii ai clanului, în mașină, în ziua de Paște, arătând la cameră două sticle de whisky, chiar în timp ce treceau cu mașina pe lângă doi polițiști locali care patrulau prin Cartierul Poștă. „Ia uite-i și pe sclavii ăștia!”, este reacția celor doi petrecăreți când trec pe lângă polițiști.

Ce anunțau autoritățile duminică seară

„Nerespectarea ­preve­­derilor Ordonanțelor ­Mi­litare atrage grave repercusiuni asupra sănătății populației!

Probele recoltate contacților direcți ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, confirmat pe 1 mai a.c., au fost testate, iar rezultatele obținute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău.

Suntem în fața unui caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei.

FILMUL EVENIMEN­TELOR:

– în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost ­pre­levate probe pentru Coronavirus.

– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală”.

Între timp, marți seară, alte patru persoane – doi adulți și doi copii -, apropiați ai lui Comitet, din cartierul Dorobanți, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Doi minori și un adult au fost transportați la spitalul Victor Babeș din București, iar un adult a fost internat la Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Comitet și ai lui au mințit autoritățile?

Datele problemei ar fi însă cu totul altele. Comitet și mai mulți membri ai familiei sale s-ar fi întors din Marea Britanie în data de 29 martie. Timp de 14 zile ar fi fost în autoizolare la domiciliu, dat fiind că Regatul Unit era zonă epidemiologică galbenă. Pentru acest interval, nu există date despre încălcarea măsurilor. Nicio persoană nu a fost testată pentru noul coronavirus dat fiind că le­gea nu permite această procedură decât în cazul celor cu simptome.

Pe 19 aprilie, Comitet a petrecut cu familia și alți apropiați, iar pe 28 aprilie a ajuns la spital cu probleme respiratorii. A fost testat pentru COVID 19, iar rezultatul pozitiv a fost anunțat pe 1 mai, când a și fost transferat cu probleme grave la plămâni la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

În data de 29 aprilie, Gongoi, socrul său – așa-zisa sursă a sa de contaminare -, este confirmat pozitiv cu Sars Cov 2.

Potrivit adevărul.ro, opt prahoveni care au mers în vizită la rudele lor din județele Ialomița și Buzău au fost internați la începutul acestei săptămâni la Spitalul CFR din Ploiești cu suspiciune de COVID-19. Oamenii se pare că ar fi intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus. Potrivit unor surse medicale, citate de ­jur­naliștii din Ploiești de la ,,adevărul”, cei opt prahoveni s-ar fi deplasat în ultima săptămână a lunii aprilie în localități din Ialomița și Buzău unde se află mai multe comunități unde au fost confirmate cazuri confirmate de COVID-19. Deplasarea a fost făcută pentru a sărbători Paștele Blajinilor, spun aceleași surse. Unul dintre prahovenii care au petrecut în Buzău, mai exact o femeie, prezintă acum simptome specifice bolii provocate de coronavirus. Femeia, împreună cu toate persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie, au fost testate și internate în spital. Rezultatul analizelor era așteptat în cursul zilei de marți, 5 mai.

Pe de altă parte, există indicii că apropiați ai lui Comitet ar fi petrecut Paștele Blajinilor alături de rude din Ploiești.

În acest caz, autoritățile de sănătate publică din trei județe – Buzău, Ialomița și Prahova-, au o misiune dificilă. Aceea de a identifica întregul lanț epidemiolo­gic, cine pe cine a vizitat de fapt de Paște și cine este sursa infectării. În funcție de rezultatele anchetei derulată de medici, ancheta judiciară s-ar putea extinde către alte persoane.

6 Comentarii

  1. Ar trebui dati afara toți si prefectul si primarul ei sunt cei mai vinovati. Politia locala care statea la intrarea si iesirile din oras impreuna cu armata stateau in masini nu opreau pe nimeni. Nimeni nu si facut treaba corect. Politia locala si dovedit inca odata neputința de a face ceva. Ii platim degeaba din banii noștri si armata la fel. Toma zbiara ca acolo in posta sunt niste afaceriști care li sau oprit afacerile ca altfel il durea in cur dar se da cu populatia acuma ca vin alegerile. Asta e sa stea toti acolo izolati daca nu au fost in stare sa ii opreasca prin oras. Iar cat despre tiganii astia nu ai ce sa educi nu ii duce capu se nasc si mor analfabeți.

  2. Mai ieri se laudau autoritatile ca Buzaul este cel mai sigur oras in lupta cu coronavirusul,Vai de noi….Pe altii ii amendau daca ieseau sa isi cumpere cate ceva de mancare…

  3. Din păcate locuiesc in apropiere de ei. In ziua de Paste, a trebuit sa luam masa in casa, cu toate geamurile inchise pentru ca era insuportabila toata galagia si țigăneala lor. Politia a trecut de nenumăratele ori prin fata curții unde avea loc petrecerea dar nu a luat nicio măsură.
    Este adevărat ca in ziua de Paște, undeva dupa-amiaza, au plecat toti de la adresa de pe str. Muncii. Nu știu daca au plecat la Barbulesti, asa cum au declarat, sau au mutat petrecerea la o alta adresa din Buzau.
    Daca în toată perioada asta politia a închis ochii si le-a permis acestor specimene sa se plimbe si sa petreaca, sper ca acum, având in vedere gravitatea situației, sa fie luate masuri reale si toti
    vinovații sa plateasca.

  4. Masa, scaunele si grătarul , de la ce restaurant au fost împrumutate? Sa ne spuna DSV, poate mai aflăm de vreo bomba.

Articole similare