Economic

Industria jocurilor de noroc, influențată de evoluția economiei

Industria jocurilor de noroc și a cazinourilor online este într-o continuă dezvoltare și transformare. Acestea câștigă tot mai mult teren în rândul pasionaților, cuprinși de mirajul câștigurilor rapide. Încă din cele mai vechi timpuri, jocurile de noroc au fost practicate de milioane de oameni la nivel global.

În decursul timpului, acestea s-au dezvoltat și evoluat concomitent cu dezvoltarea economiei locale sau mondiale. Au apărut sălile de jocuri de noroc, au fost dezvoltate noi jocuri și sisteme de divertisment. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și internetului, multe dintre cazinourile clasice au intrat în mediul online.

În România, jocurile de noroc au revenit după revoluția din 1989. Clasicele jocuri de loto, bingo, pariuri sportive au reapărut în viața oamenilor, iar clasicele săli de jocuri de noroc au început să se extindă agresiv.

Succesul acestora s-a bazat pe dorința oamenilor de a se îmbogăți rapid, dar și pe faptul că era ceva nou, occidental, o nouă formă de divertisment.

Mereu industria gamblingului a fost legată de divertisment, iar cazinourile din toată lumea au făcut mereu trimitere la o viață de lux, opulență și voie bună. Oamenii de rând au dorit mereu să încerce din experiențele exclusiviste, iar de această dorință au profitat dezvoltatorii de cazinouri și săli de jocuri de noroc.

Odată cu evoluția tehnologiei și a internetului, au apărut cazinourile și jocurile de noroc online, fiind la îndemâna oricui are un smartphone, laptop sau PC și acces la internet, fără a mai exista diferențe de clasă socială.

Totodată, evoluția economiei locale și mondiale, creșterea nivelului de trai și accesul la informația din vest au influențat această industrie a jocurilor de noroc. În 2019, în România erau licențiate peste 20 de cazinouri online. Vezi top cazinouri online Romania!

Industria jocurilor de noroc a fost reglementată în 2013, odată cu înființarea Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Aceasta se află în subordinea Ministerului Finanțelor Publice și se ocupă cu autorizarea, gestionarea, controlul și monitorizarea domeniului jocurilor de noroc. Succesul cazinourilor și al jocurilor de noroc este strâns legat de situația economică națională și globală.

Anual, industria jocurilor de noroc contribuie cu aproximativ 1 miliard de euro la PIB-ul țării și cu 300 de milioane de euro la bugetul de stat. Aceste sume provin din taxe directe, din impozitele pe profit și diverse alte contribuții anuale.

După cum se poate observa, economia este influențată și de industria jocurilor de noroc. Această industrie înseamnă și ramuri conexe, care se dezvoltă și ele. Nu vorbim doar de jocurile de noroc, ci și de tot ecosistemul din jurul acestora. Menționăm aici dezvoltatorii de jocuri video și de jocuri de noroc, de programatori, designeri, dezvoltatorii de tehnologii de securitate.

Cei ce aleg să-și încerce norocul într-un cazinou online beneficiază de câteva avantaje notabile cum ar fi siguranța, securitatea, discreția, bonusuri și promoții atractive. Cel mai mare avantaj ține de faptul că sunt stăpâni pe timpul lor, fără a fi nevoiți să piardă ore întregi prin cazinourile tradiționale.

Industria cazinourilor online a contribuit și contribuie la dezvoltarea diferitelor firme de hosting, programare și servicii online, care la rândul lor au cresc, au făcut angajări și contribuie cu sume importante la bugetele locale și de stat.

În concluzie, industria jocurilor de noroc s-au dezvoltat odată cu evoluția economiei. În același timp, economia a fost influențată de dezvoltarea jocurilor de noroc și cazinourilor online.

Este important ca și pasionații de jocuri de noroc să fie cumpătați și să se limiteze la sumele pe care le pot pierde în speranța unor câștiguri iminente.

Articole similare