OpiniiSoroca

Voronion & Dodon, ciuruiți în ultimul hal – încep vremurile bune!

Ceea ce trebuia să se întâmple – s-a întâmplat! Fie și cu o întârziere de vreo 30 de ani, (și) Repu­blica Moldova a pășit pe cărarea care duce într-o lume mai bună, de unde (sunt convins) nu este cale de întoarcere. Voronin și Dodon au primit o lovitură care le va fi, cu siguranță!, fatală. Or, grimasa etalată aseară de Bătrâncea, în fața ziariștilor, numai a zâmbet nu semăna, iar declarația lui că BECS este în căutarea fraudelor comise de PAS nu a fost altceva decât o dorință de a pune sare pe coada celui care te-a ciuruit fără drept de apel.

Pentru sute de mii de moldoveni, din republică și din toată lumea, ziua de 11 iulie 2021 este una istorică, dar și un punct de pornire într-o lume nouă, poate chiar și un prim pas spre aderarea la Uniunea Europeană (conform ultimelor declarații ale oficialilor europeni, UE esta gata să primească în rândurile sale alți membri). Pe de altă parte, și în politică, ca și în sport, este mai ușor să obții victoria decât să te menții pe Olimp. În această ordine de idei aș vrea să cred că PAS-ul va ști cum să gestioneze victoria și că va coopta în echipa de la guvernare oameni din celelalte partide de dreapta, care ar putea cimenta această victorie frumoasă. Cu atât mai mult că persoane demne se regăsesc și la PPDA, și la PUN, și la AUR, și prin alte formațiuni.

Și un cuvânt despre și pentru soroceni… Faptul că comuniștii și socialiștii nu se regăsesc pe primul loc mă face să cred că municipiul și raionul Soroca nu mai fac parte din „centura roșie” și că de acum înainte vom merge în alegeri cu mai mare curaj și încredere că totul are un sfârșit și că totul are un început.

Sunt mândru de voi, soroceni!

Articole similare