Opinii

În mrejele Covidului…

Pandemia de Covid-19 a afectat puternic atât domeniul sănătății, cât și cel economic. În aproximativ un an, România a asistat, fără să își dea seama, la o transformare brutală: de la lipsa forței de muncă s-a ajuns la lipsa locurilor de muncă. Iar aici, cel mai bun exemplu ar putea fi chiar județul Buzău, pentru că a fost pe primul loc pe țară, la începutul anului, în privința ratei șomajului.

Domeniul economic a fost lovit puternic, iar multe firme au ales să își încheie activitatea și să trimită oamenii în șomaj, în cel mai fericit caz, tehnic. Economia buzoiană și, implicit, economia româneas­că, a căzut, peste noapte, în mrejele pandemiei de Covid-19.

Dacă în 2019 România avea mult mai multe locuri de muncă și mai puțini angajați, acum sunt mulți oameni care își găsesc cu greu un job. Coronavirusul a aruncat românii într-o lume a fricii: teama de infectare și de pierdere a sănătății ne-a condus de la lipsa forței de muncă, la lipsa locurilor de muncă. Marile companii au fost nevoite să renunțe la o parte dintre angajați pentru a putea depăși perioada critică în care România a fost, iar omul de rând, pentru că asupra lui se răsfrâng toate, trăiește din nou cu teama de a nu rămâne șomer.

De peste un an economia este guvernată doar de incertitudine și de nesiguranța zilei de mâine. Majorarea prețurilor la materialele de construcții a fost printre primele consecințe ale pandemiei de Covid-19, iar lucrurile nu par să se oprească aici. Prețul ener­giei electrice și al gazului natural a înregistrat cele mai mari valori pe bursa. Zilnic se discută despre măsurile pe care așa-zisul Guvern le va lua pentru români, dar nu se face nimic concret în acest sens.

În parlament este un haos total. Cine să își asume aceste măsuri? Nimeni. Chiar și așa, domn’ Cîțu amăgește românii, spunând că ,,suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți beneficiile creșterii economice”. Care creștere? Doar el știe, sau poate că nici el.

Oricum, ,,to be conti­nued”…

Un comentariu

Articole similare