Economic

Un dezvoltator imobiliar investește peste 6 milioane euro la Buzău

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, continuă investițiile pe piața din România. Anul acesta a investit 14 milioane de euro în achiziția de terenuri pe teritoriul României, la Dragomirești și Ștefăneștii de Jos.

Conform unui raport financiar, WDP a finalizat în România mai multe proiecte anul acesta și mai are în desfășurare proiecte în va- loare de 102 milioane de euro, în mai multe zone ale țării, printre care și în Buzău. Aici, WDP inves­tește 6 milioane de euro pentru aproape 4 hectare de depozite. Beneficiarul acestei investiții este retailerul Metro. Astfel, dezvoltatorul belgian are în plan să extindă depozitul pe care îl are în Buzău cu aproape 40.000 de metri pătrați (4 hectare) pentru retailerul Metro. Contractul de închiriere va fi pentru o perioadă de 12 ani. Termenul de finalizare pentru toate proiectele, pe care dezvoltatorul imobiliar le are pe piața din România, este până la finalul acestui an sau în primăvara anului viitor.

Anul trecut, WDP a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a continua investițiile în România și a-și extinde portofoliul. Finanțarea a fost făcută pentru construcția de noi proiecte imobiliare în centre logistice importante, cu sco­pul de a consolida infrastructura logistică. Anul trecut, WDP deținea în România 25 de proprietăți închiriabile, cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii.

Belgienii de la WDP au investit în România peste un miliard de euro, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro. Familia de investitori, cu exponentul său Tony de Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Pentru Cluj, investitorii au în plan să dezvolte un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 20.000 de mp, având o investiție de aproximativ 10 milioane de euro.

Articole similare