Administrație

Fostul subprefect Adina Moiseanu, director de Colectare la DGRFP Galați

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice are un nou director executiv al compartimentului de Colectare. Buzoianca Adina Claudia Moiseanu l-a înlocuit în funcție pe controversatul inspector vamal Ștefan Sergiu Bordea, despre care s-a spus că fost numit, anul trecut, șeful Direcției Colectare, datorită faptului că este rudă prin alianță cu fostul ministru al Dezvoltării Ion Ștefan. Înaintea lui Bordea, la conducerea Colectării fusese, pentru o perioadă de numai trei luni, actuala șefă a AJFP Galați, Mioara Daniela Carp, IT-ist de profesie, scrie cotidianul ,,Viața Liberă” Galați.

Jurist de profesie, fostul șef al Serviciului Juridic din AJFP Buzău, Adina Claudia Moiseanu este, de câteva zile, director executiv pe partea de Colectare din DGRFP Galați. Buzoianca a fost subprefect al județului Buzău în anul 2020, făcând echipă cu prefectul Leonard Dimian și cu subprefectul Alecu Vasile.

Născută în Buzău, Adina Claudia Moiseanu este licențiată în Științe juridice la Academia ,,Al. I. Cuza” din București, este căsătorită și are un copil. În anul 2001 și-a început cariera în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, în 2006 a devenit jurist în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală Buzău, iar trei ani mai târziu a fost promovată șef al Serviciului Juridic din cadrul aceleiași instituții.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, regionala ANAF are în subordine, din punct de vedere fiscal, județele Buzău, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea și Tulcea. Directorul General al DGRFP Galați a rămas în continuare brăileanul Cătălin Picuș, al treilea director general în mai puțin de o jumătate de an.

Articole similare