Economic

Idei şi sfaturi pentru iluminarea balconului sau a terasei

Balconul unui apartament sau terasa unei case sunt locurile în care poţi petrece timp de calitate în aer liber. În funcţie de stilul de viaţă, în acest spaţiu te poţi retrage pentru socializare, relaxare, muncă sau diverse activităţi care îţi fac plăcere. Pentru a putea prelungi şederea în exterior şi după lăsarea serii vei avea nevoie de un iluminat potrivit. Tot corpurile de iluminat joacă un rol important şi în securitatea şi aspectul proprietăţii tale. Iată câteva idei şi sfaturi pe care le poţi implementa în casa ta:

Ţine cont de destinaţia spaţiului

Lumina îţi oferă o modalitate naturală de a delimita anumite zone din aceeaşi încăpere. În cazul balconului sau al terasei, o parte poate fi amenajată pentru masă, alta pentru relaxare, alta pentru lucru. Fiecare are nevoie de un anumit tip de lumină. Alege un lampadar suspendat deasupra mesei, o ghirlandă luminoasă pe peretele canapelei şi un proiector pentru bancul de lucru.

Creează ambientul potrivit

Indiferent de sezon, atunci când vremea îţi permite, îţi poţi încheia o zi plină în aer liber. Agitaţia marilor oraşe se mai domoleşte odată cu lăsarea serii, iar în spaţiile extraurbane liniştea şi peisajul sunt îmbietoare. Lumina este de multe ori un factor ce influenţează starea de spirit. Nu trebui să aştepţi sărbătorile de iarnă pentru a scoate instalaţia din debara. Luminile decorative nu au nevoie de un motiv anume, le poţi pune în funcţiune de-a lungul întregului an. De fapt, poţi iniţia chiar o competiţie neoficială în cartier pentru cel mai frumos luminat balcon sau foişor. Pe măsură ce te vei apropia de casă, jocurile de lumini te vor delecta de fiecare dată.

Eficientizează costurile

Costurile din ce în ce mai mari la energie au determinat mulţi proprietari să renunţe la punerea în funcţiune a instalaţiilor electrice de exterior. Din fericire, pentru balcon, foişor şi grădină există o soluţie economică şi eficientă: poţi monta lămpi solare de perete, cu costuri minime de instalare şi funcţionare. Acestea nu au nevoie de cabluri şi conexiuni la reţeaua electrică a casei, se montează pur şi simplu în locul dorit. În timpul zilei, datorită expunerii la razele naturale ale soarelui, înmagazinează o cantitate de energie pe care o eliberează pe timp de noapte pentru punerea în funcţiune a unui bec de tip LED. Astfel, spaţiul deservit este iluminat gratuit, iar ciclul se repetă în fiecare seară.

Îmbracă balustrada în lumină

Pentru balcoanele deschise, balustrada poate reprezenta bariera ta luminoasă de intimitate. Alege să îmbraci fiecare element metalic în ghirlande sau instalaţii de lumină, astfel încât atenţia vecinilor sau a trecătorilor să se concentreze asupra jocurilor beculeţelor. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie de elemente de fixare în tavan sau perete, cablul de lumină poate fi trecut în buclă de-a lungul balustradei şi al elementelor verticale. Poţi crea chiar modele vizuale unice, iar costurile de funcţionare scad semnificativ dacă alegi instalaţii solare sau pe bază de baterii.

Balconul, grădina sau terasa reprezintă locul în care te retragi după o zi lungă şi istovitoare pentru a te bucura de aer curat. Dacă eşti o persoană matinală, cafeaua de dimineaţă te poate găsi în acelaşi loc, cu un pas înaintea celorlalţi, aşteptând ca soarele să răsară şi oraşul să se trezească. Starea ta de spirit poate fi influenţată de lumina de care ai parte. Alege corpurile de iluminat potrivite, care să pună în valoare spaţiul exterior al casei tale, iar ţie să-ţi ofere ambientul potrivit fiecărei activităţi în parte.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker