sâmbătă, 08 august 2020

Gură de oxigen pentru autoritățile locale buzoiene

Gură de oxigen pentru mai multe primării buzoiene dar, și pentru Consiliul Județean. Mi­nisterul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat că s-au virat, miercuri, 226,5 milioane de lei în conturile unităților administrativ-teritoriale care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 425 de obiective de investiții, finanțate prin cele două etape ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Zece dintre acestea sunt primării buzoiene, cărora li se adaugă Consiliul Județean Buzău, care a primit în cont peste 1,3 milioane lei.

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-cultu­rală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

2 COMENTARII

 1. pesedeul lui marcel se face că nu vede …. nici pe vremea lui viorel (mitomanul) dar nici pe vremea vioricăi, primarii pesedeului nu au primit sumele atât de prompt….se pare că sunt în agonie văzând că ăștia (pnl) se descurcă și cu pandemia și cu problemele economice generate….de ce credeti că pesedeul vrea ca data alegerilor să fie stabilită de parlament unde sunt majoritari? pentru că vor să amâne pentru anul viitor ambele scrutinuri de alegeri…poate mai scade pnl-ul in sondaje si poate lumea va fi nemultumita….jegoși !

 2. In urma cu foarte putin timp, dl Ciolacu intra in panica pentru faptul ca UAT-urile vor intra de la 1 iunie in colaps finaciar, lasand sa se inteleaga ca de vina este guvernul liberal.
  A doua zi, primarul celui mai mare UAT buzoian, membru PSD si lider al organizatiei locale, declara public ca toate obiectivele si proiectele vor fi derulate existand resursele necesare alocate(!!!)
  Cu alte cateva zile inainte, C J Bz a transferat sume importante catre primariile judetului; fiecare primarie comunala a primit cate 15.000 lei noi pe care primarul ii poate topi printr-o simpla semnatura(!!!)
  Nu inteleg cum devine criza de finantare a primariilor. A, niciodata nu-i destul, da asta este adevarat.
  Cineva ne mani….eaza sau ne min…e.
  Gata cu mesaje asumate de unii si altii.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!