Economic

Grindeanu: Sunt șanse foarte mari ca la finele anului viitor să circulăm pe A7 Buzău – Focșani

Sunt șanse foarte mari ca la finele anului viitor să se circule pe Autostrada Buzău-Focșani (A7), construită de UMB, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Avem toate premizele ca la sfârșitul anului viitor să putem să circulăm pe Focșani – Buzău. Sunt șanse foarte mari. S-a ajuns foarte sus și cu stratul de stabilizare și cu toate lucrurile care țin de partea dificilă a celor patru tronsoane”, a declarat șeful Transporturilor.

Conform datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), termenele de finalizare a lucrărilor pentru loturile 1 și 4 din A7 Buzău – Focșani sunt în august 2024, iar pentru loturile 2 și 3 sunt în aprilie 2025.

Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a constatat un „ritm foarte bun de lucru” al constructorului român care lucrează pe zece din cele 13 loturi ale A7 (de la Buzău la Pașcani), finanțate prin PNRR. Autostrada Moldovei (A7) va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune și va fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a menționat la rândul său că, deși lucrările au început anul acesta, printr-o mobilizare exemplară și un ritm de lucru susținut, s-a ajuns la un stadiu fizic mediu de peste 20 la sută pe întreg sectorul Buzău–Focșani al A7.

„Situația din teren mă face să cred că la finalul anului 2024 se va putea deschide circulația pe primii kilometri de autostradă dintre Buzău și Focșani”, a subliniat Pistol.

Potrivit termenelor contractuale, la finalul anului 2025 românii vor putea circula pe autostradă și între Focșani și Bacău (alți 95,9 km). Și pe cele trei șantiere ale acestui sector de autostradă constructorul român este bine mobilizat în teren. Între Bacău și Pașcani (77,38 km) constructorul este în etapa de organizare a șantierului, a relocărilor de utilități și a decopertării stratului vegetal. În scurt timp vor începe lucrările de construcție propriu – zise. Și aici termenele contractuale pentru darea în circulație este tot finalul anului 2025, potrivit datelor de la Transporturi.

Articole similare