Educație

FOTO / Școala „General Grigore Baștan”, în campania de ecologizare „Let’s Do It, România!

Sâmbătă, 17 septembrie, mai multe școli din Buzău au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, cu activități de ecologizare desfășurate în parcuri sau în incintele unităților respective, în cadrul binecunoscutei campanii „Let’s Do It, România!”. Este  vorba despre un concept unic în România, care a adunat împreună oameni din toate categoriile sociale, în special elevi și cadre didactice, autorități, ONG-uri sau persoane publice. „Let’s Do It, România!” este însă mai mult decât o campanie de ecologizare, este o campanie de conștientizare a tinerilor cu privire la necesitatea de a trăi într-un mediu curat, nepoluat, de a prețui și a respecta natura.

Una dintre unitățile de învățământ participate este Școala Gimnazială „General Grigore Baștan” Buzău. Despre această activitate, consilierul școlar Simona Sîrbu a spus: „Elevii ciclului gimnazial, însoțiți de către părinți și cadre didactice, de la Școala Gimnazială <General Grigore Baștan> Buzău au ieşit să facă curăţenie în parcul unității de învățământ. Aceștia au  participat la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată de campania  <Let’s Do It, România!> din România. A fost un moment extraordinar pentru elevii noștri care au descoperit că prin gesturi mici pot schimba lumea în care trăiesc. Haideți să întindem acea mâna de ajutor și să facem acel gest mic care ar putea aduce o schimbare majoră în societatea în care trăim!”.

Din 2009 până în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.100.000 de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România! desfășurate la nivel național. În 2022, după anii de pandemie în care acțiunile de acest fel au fost suspendate, unitățile de învățământ, cadre didactice, elevi și părinți s-au întâlnit din nou să facă împreună România o țară mai curată.

 

Articole similare