ActualitateCultură

Ce expoziții inedite a pregătit Muzeul Județean pentru „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Muzeul Județean Buzău invită publicul, vineri, 30 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare. Instituția de cultură buzoiană are noi parteneri în acest an pentru organizarea evenimentului. Este vorba despre Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, Fundația Comunitară Buzău și Centrul Ştiinţific Interactiv EXPLORER.

Programul activităților ce vor fi organizate la sediul Muzeul Județean Buzău cuprinde expoziții inedite: „Plante și legume exotice”, „Legume din Grădina Bunicii”, „Plantele medicinale și miracolul lor”, ateliere, experimente de chimie și fizică, precum „Sera tehnologizată”, observații astronomice,  expoziția interactivă „Jocurile Științei”, Gala Științescu, între orele 18.00 și 19.00 și o tombolă cu premii NCE/ 2022, ora 20.00. De asemenea, Muzeul permite și vizitarea gratuită a colecțiilor de arheologie și istorie, din cadrul Muzeului Județean Buzău, între orele 17.00 – 21.00.

Prezentarea expozanților se va face la ora 17.00, în deschiderea evenimentului. Așadar, „dacă aveți o minte curioasă, vă doriți să începeți o carieră în cercetare, sau, pur și simplu, sunteți pasionați de știință, vă așteptăm la muzeu. Veți întâlni cei mai prietenoși cercetători, care vă vor împărtăși din experiențele lor profesionale, și veți descoperi, între altele, că munca oamenilor de știință are un impact uriaș asupra vieții cotidiene”, este mesajul pe care îl transmite conducerea Muzeului Județean Buzău.

Inițiată în 2005 de Comisia Europeană, Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost, încă de la început, un mijloc prin care știința și inovația au devenit accesibile tuturor, iar oamenii au luat parte la activități științifice, care combină educația cu divertismentul, organizându-se: expoziții, experimente, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri. Evenimentul, înscris în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, atrage anual peste 1,5 milioane vizitatori.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 se organizează în 25 țări, iar peste 400 orașe vor găzdui activități care își propun să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Intrarea este liberă!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker