Actualitate

Cine a câștigat tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani

Luni, 19 septembrie, a fost desemnat câștigătorul și pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani. Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, câștigătorul este tot Umbrărescu, care a semnat contractele și pentru „capetele” autostrăzii, respectiv tronsoanele 1 și 4.

  • Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).
  • Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22. Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova. Dacă rezultatul licitației nu va fi contestat, în zece zile ar putea fi demarate procedurile pentru semnarea contractelor, mai precizează Grindeanu.

Articole similare