vineri, 15 ianuarie 2021

FOTO | Primarul Toma cere ridicarea carantinei în Cartierul Poștă și demiterea prefectului Dimian

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a cerut, joi la prânz, ridicarea carantinei din Cartierul Poștă și demiterea prefectului Leonard Dimian, pentru proasta gestionare a situației înre­gistrate în respectiva zonă a Buzăului, ca urmare a izbucinirii focarului de COVID-19 de la domiciliul unei familii de romi, cu 19 persoane infectate cu coronavirus în acel moment. Într-o scrisoare adresată ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, primarul Toma apreciză măsura instituirii carantinei drept una pripită și spune că prefectul este persoana vinovată de proasta gestiune a situației care a permis circulația persoanelor acum infectate cu coronavirus prin oraș.

Într-o declarație de presă pe care a făcut-o joi, la prânz, primarul Constantin Toma a detaliat argumentele care l-au făcut să ceară ridiciarea carantinei în Cartierul Poștă. El invocă faptul că locuința familiei în care s-a înregistrat focarul se află la marginea cartierului, chiar la intrare, dar și obiceiul etnicilor romi de a socializa, cu precădere, între ei. ,,În acest cartier, format din 13 străzi și 6 blocuri, există un număr de 2.447 persoane. Dintre acestea, doar 70 de persoane sunt de etnie rromă, potrivit ultimului recensământ, ceea ce înseamnă doar câteva familii. Astăzi, 07 mai 2020, în tot județul Buzău sunt doar 48 cazuri, ceea ce înseamnă foarte puțin raportat la ceea ce este în alte zone ale țării. În condițiile în care singurele localități carantinate din România sunt Suceava și Țăndărei, măsura luată la pro­punerea Comitetului Județean Buzău pentru Situații de Urgență mi se pare excesivă și nedreaptă. Cu atât mai mult cu cât, spre exemplu, în satul Bărbulești, județul Ialomița, sat format în totalitate din cetățeni de etnie rromă, erau zilele trecute 56 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirusul SARS-COV-2, mai  multe  cazuri decât în  tot  județul  Buzău, și nu s-a instituit carantina”, spune primarul Constantin Toma, care amintește și măsurile speciale luate la Buzău imediat după izbucnirea prezentei crize sanitare, unele dispuse înaintea ordonanțelor ­mi­litare sau despre care se vorbește că vor fi impuse după data de 15 mai.

În ceea ce îl privește pe prefectul Leonard Dimian, Toma susține că acesta a acționat ca o persoană care nu cunoaște situația din teren: ,,Sunt total surprins că prefectul județului Buzău, care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care și-a asumat propunerea privind instituirea acestei carantine, pare că nu a cunoscut situația din teren și nici nu m-a invitat la vreo ședință a Comitetului pe care-l conduce. Dimpotrivă, am fost chemat la Prefectură pentru a mi se cere să nu mai iau decizii mai dure decât cele prevăzute în Ordonanțele ­Mi­litare. Consider că măsurile luate în municipiul Buzău ne-au ajutat să fim, încă de la început, aproape două luni, pe ultimele locuri la numărul de infectați cu COVID-19. În condițiile în care prefectul județului a coordonat toate forțele desemnate cu aplicarea dispozițiilor ordonanțelor militare, inclusiv poliția locală, consider că circulația inutilă și nejustificată a persoanelor prin oraș și în afara acestuia, precum și modul în care a fost coordonată supravegherea din punct de vedere epidemiologic, a condus la nașterea situației de fapt din cartierul Poștă, care se datorează prostului management al crizei asigurat de acest prefect”, a mai precizat primarul Constantin Toma.

Fără carantină în Poștă!

Gepostet von Constantin Toma am Donnerstag, 7. Mai 2020

2 COMENTARII

  1. Domnule Toma ridicati problema la PSD si anuntati va rog masurile ce doriti sa le luati. Argumentati! Eu cred ca se poate gasi rezolvare. Noi suntem gata sa manifestam pentru demiterea lui Dimian. Anunta-ti si va strang eu 2000 de oameni. Eu personal ma ocup sa anunt oamenii. Nu mai putem suporta. Ce cauta la prefectura? Afara cu el!

  2. Damian sa plece, dar si interventiile nesanatoase ale „satelitului buimac Pro- Ponta” ca se pare , incet incet, d-l Toma va fi pacalit de Ponta ca si Antonescu, Tradiceanu, Daniel Constantin, chiar si pe Corina Cretu a pacalito. Mai sunt prin Buzau si alti „pacalici”, unul din ei ar fi Mocanu si d-l Primar ar trebui sa-i ocoleasca bine.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!