Sănătate

FOTO / Medima Health a inaugurat o clinică la Buzău

Rețeaua de clinici Medima Health, cu reprezentanțe în mai multe orașe din țară – precum București, Sibiu, Alba Iulia și Călărași – a inaugurat, marți, un centru medical de diagnostic și imagistică și la Buzău. Clinica este dotată cu aparatură performantă pentru realizarea investigațiilor medicale și este amplasată în curtea Spitalului Județean Buzău. Buzoienii care au nevoie de investigații de tipul RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) sau CT (Tomografie Computerizată), pot apela cu încredere la serviciile medicale ale noii clinici, fără a mai fi nevoie să meargă în alte orașe pentru a face aceste investigații.

Clinica din Buzău este a șaptea din rețeaua Medima Health și a beneficiat de o investiție totală de 1,5 milioane de euro. Deocamdată, centrul medical oferă serviciile contra cost, însă reprezentanții clinicii au declarat că vor încheia un contract cu Casa de Asigurări Buzău, astfel încât investigațiile medicale de specialitate să le fie decontate.

Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

„Suntem aici în Buzău în special pentru buzoieni. Tot ce facem la Medima are o misiune importantă, și anume, un diagnostic de precizie salvează vieți. Suntem aici să ajutăm la o viață mai bună, să ajutăm o comunitate. Medima a venit în Buzău cu o investiție de 1,5 milioane de euro în sistemul de sănătate al comunității locale, o investiție care se bazează, în primul rând, pe o echipă medicală de elită, condusă de profesorul Gheorghe Iana, care este și președintele Societății Naționale de Radiologie Intervențională din România. Pe de altă parte, investiția cuprinde tehnologie de ultimă oră, fără de care serviciul nostru nu se poate exercita la standardele pe care ni le dorim, astfel încât, să facem diferența și să salvăm vieți printr-o investigație de precizie. Nu în ultimul rând, avem în vedere accesibilitatea serviciului, care va fi formată din două părți esențiale: una bazată pe contractul pe care vom dori să îl încheiem cu Casa de Asigurări, astfel încât, cât mai mulți pacienți să beneficieze de aceste servicii de precizie gratuit. Dar, acolo unde acest lucru nu este posibil, s-o facem contra unui preț care este corect, valoros, în contextul unui serviciu de precizie pe care îl oferim”, a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Primarul Constantin Toma

Prezent la eveniment a fost și Constantin Toma, vizibil emoționat atunci când a luat cuvântul, amintindu-și că tatăl și sora sa au murit din cauza unor diagnostice greșite, pneumonie, când, de fapt, ambii erau bolnavi de cancer. Intervenția ulterioară a fost tardivă, boala fiind într-un stadiu avansat. Edilul buzoian speră că buzoienii nu vor trece prin astfel de situații, iar aparatura performantă oferită de clinică îi va scuti de drumuri spre alte clinici din țară sau din străinătate. „Este o necesitate această investiție. Am fost afectat personal de lipsa unui asemenea centru, pentru că și tatăl și sora mea au fost diagnosticați greșit. Au stat aici (la Spitalul Județean, n.r.) mult timp și a fost prea târziu. Cel puțin pentru sora mea, mult mai tânără ca mine. Vă mulțumim! Este o necesitate și sunt convins că vor beneficia foarte mulți buzoieni de ea”, a spus Constantin Toma.

Profesorul universitar Gheorghe Iana

Și profesorul universitar Gheorghe Iana a atras atenția asupra necesității unui astfel de centru de imagistică, în condițiile în care rata de incidența a cazurilor de cancer a crescut foarte mult la nivel național, iar un diagnostic greșit poate însemna condamnarea într-o astfel de situație.

„Vreau să vă asigur că noi încercăm să aducem Bucureștiul mai aproape de dumneavoastră, să nu fie nevoie ca pacienții să mai meară acolo pentru anumite tipuri de investigații. Cred că asta vom reuși. Întotdeauna vom asigura suport logistic pentru acest centru, cu specialiști renumiți din București, de așa manieră, încât, îi vom ajuta oricând pe colegii noștri de aici, în activitatea de diagnostic. Din păcate, incidența cancerului a crescut foarte mult. În momentul de față, în România sunt înregistrați peste 500.000 de pacienți cu cancer și rata de creștere este, în medie, de 80.000 de pacienți noi pe an. Asta spune foarte mult, iar din păcate, mijloacele de diagnostic în România, pe zona oncologică, au fost subevaluate tot timpul și nu s-a investit”, a declarat Gheorghe Iana.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker