Educație

FOTO | Donație de cărți de la hasdeieni pentru școlarii de la Plaiul Nucului

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii clasei a XI-a J din Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu”, coordonați de profesorul Elena Năstăsoiu, au desfășurat o campanie de promovare a lecturii, materializată printr-o acțiu­ne de donare de cărți pentru copiii Școlii Plaiul Nucului, din comuna Lopătari.

Astfel, fiecare hasdeian a devent un ambasador al lecturii pentru un elev din gimnaziul Plaiul Nucului, nu doar dăruind cărți, ci și povestind despre acestea, cu scopul de a-l convinge pe micuțul lopătărean despre fascinanta  lume a  cărților, după cum precizează profesorul Elena Năstăsoiu. ,,Acțiunea a avut în vedere proiecția importanței lecturii în devenirea de peste ani a copiilor din Plaiul Nucului, hasdeienii ilustrând avantajele cititului: dezvoltarea limbajului, a minții, dar și a trăirilor interioare. Așadar, 32 de copii hasdeieni s-au transformat pentru două ore în mentori ai lecturii, dăruind copiilor din Plaiu Nucului zeci de cărți”, spune Năstăsoiu. Echipa de la Hasdeu a dăruit școlii, de asemenea, un laptop nou și, totodată, prin Comitetul de părinți, pachete cu dulciuri, drept preambul al Sărbătorilor de iarnă.

Copiii din Plaiul Nucului i-au așteptat pe hasdeieni îmbrăcați în costume populare și cu un spectacol de colinde, realizat sub îndrumarea profesorul Gina Buna. Alături de copii a fost și primarul comunei, Claudiu Constantin, care a ales să stea chiar în clasa unde a învățat cu mulți ani în urmă. Primarul comunei Lopătari este absolvent al Colegiului Hasdeu și și-a mărturisit marea bucurie de a vedea implementat un proiect al Colegiului Hasdeu chiar în școala locurilor natale. ,,O zi specială la Școala Plaiul Nucului, o acțiune între cele două școli pe parcursul căreia s-au dăruit zâmbete și s-au construit prietenii, o piatră de temelie pentru devenirea copiilor noștri”, a spus Constantin. Mai mult, acesta și-a manifestat speranța continuării acestui proiect, în timp ce profesorul Elena Năstăsoiu a adresat elevilor din Plaiul Nucului o invitație la Colegiul Hasdeu, pentru a lua contact cu mediul din cea mai titrată instituție de învățământ buzoiană.

,,Investind în mintea copiilor noștri, construim un viitor determinat și dictat de principii sănătoase, o societate în care oamenii proiectează un orizont mai sigur și mai luminos. Mintea și trăirea copiilor noștri nu trebuie negociate! Avem o datorie sfântă față de istorie: aceea de a dărui celor care nu mai sunt, eroilor națiunii noastre, construcția unui viitor pentru care cândva ei s-au jertfit”, a spus profesorul Elena Năstăsoiu.

,,Mi-a plăcut mult acest proiect pentru că le-am oferit celor de aici șansa la lectură și ne-am făcut noi prieteni; lectura ne ajută să descoperim lumi noi și să vedem în cărți șansa de a ne integra, dincolo de timp și spațiu, în lumi nebănuite”, a spus, la rândul său, Bianca Vîrlan, elevă în clasa a XI-a J a Colegiului Hasdeu.

Un comentariu

  1. Curios cum doamna profesoară e singura care nu știe cum se poartă corect masca.
    Elevii în schimb dau dovadă de un IQ solid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare