Sănătate

Spitalul Județean revine la vechea structură

Pe fondul scăderii numărului de infectări

La Buzău, valul patru al pandemiei de Covid-19 pare să se retragă ușor-ușor. Cazurile noi și decesele sunt în scădere, iar spitalele încep să respire. Datorită acestei scăderi, la Spitalul Județean de Urgență s-a luat decizia de a reveni la structura veche, fiind eliminată zona tampon, de la etajul I, creată special pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

,,Având în vedere faptul  că sunt tot mai puțini pacienți confirmați cu virusul Sars-Cov-2 s-a luat decizia să se revină la vechea structură, în ceea ce privește numărul de locuri destinate pacienților Covid. Astfel că, începând din această dimineață (n.r., luni dimineață) zona tampon izolator etaj I a fost desființată”, a transmis Adriana Bunilă, purtătorul de cu­vânt al SJU Buzău.

Dacă ar fi să facem o comparație cu săptămâna trecută am constata că a scăzut numărul pacienților infectați cu noul ­coro­navirus internați la SJU Buzău. Luni, 22 noiembrie, situația de la SJU Buzău se prezenta astfel: la Secția Boli Infecțioase erau internați 26 de pacienți (săptămâna trecută-34), Pneumoftiziologie (PNF) 47 de pacienți internați (59), iar la ATI, la începutul acestei săptămâni erau 15 pacienți internați, în scădere cu un pacient comparativ cu aceeași perioadă a săptămânii trecute.

De asemenea, la izolator etajul II sunt internați cinci pacienți, la compartimentul Covid de la etajul IV sunt 15, în scădere comparativ cu săptămâna trecută când erau internați 45 de pacienți. Situația de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Buzău rămâne aceeași. 13 pacienți confirmați Covid-19 erau internați luni.

,,La Secția de Boli Infecțioase sunt internați 26 de pacienți, la Secția PNF sunt internați 47 de pacienți, la Secția ATI sunt internați 15 pacienți, la izolator etaj II sunt internați cinci pacienți, la compartiment Covid etaj IV sunt internați 15 pacienți, iar la Unitatea de Primiri Urgențe sunt 13 pacienți ­po­zitivi”, a mai transmis Adriana Bunilă.

După mai multe săptă­mâni în care Buzăul a fost în scenariul roșu, având o rată de infectare care depășea cu mult 3 cazuri la mia de locuitori, județul a trecut în scenariul galben, ajungând la o rată de infectare de 2,88 cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, restricțiile vor rămâne aceleași.

Numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut și datorită vaccinării. Buzoienii se prezintă în continuare în centrele de vaccinare, chiar dacă numărul acestora este în scădere. Duminică au fost imunizate peste 1.000 de persoane, cele mai multe cu cea de-a doua doză. Doar 384 de buzoieni s-au imunizat împotriva Covid-19 pentru prima dată. De la începutul campaniei de vaccinare în Buzău, 133.257 de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză, în timp ce cu două doze s-au vaccinat 93.056 persoane. Buzoienii s-au imunizat și cu cea de-a treia doză, doza booster fiind administrată pentru 22.909 persoane.

Articole similare