Economic

FOTO | Cinema City și NEPI Rockcastle, investiție de cinci milioane de euro la Buzău

Joi a fost inaugurat primul multiplex Cinema City din județ, în incinta Shopping City Buzău

Cinema City a inaugurat, joi, în Shopping City Buzău, cel de-al 27-lea multiplex, chiar în ziua redeschiderii acestei rețele de cinematografe, marcând astfel împlinirea a 125 de ani de la prima proiecție cinematografică din Româ­nia. Prin urmare, cifra 27 este una simbolică pentru Cinema City, după cum au afirmat cei prezenți la tăierea panglicii.

Investiția de la Buzău duce cinematografia la standardele marilor capitale ale lumii, Cinema City ajungând astfel la 242 de ecrane în toată țara. Multiplexul de la Shopping City Buzău cuprinde cinci săli complet digitalizate, cu un număr total de 880 locuri, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ cinci milioane de euro și este realizată de Cinema City România împreună cu NEPI Rockcastle, dezvoltatorul centrului ­co­mercial.

La eveniment a fost prezent renumitul critic de film Irina Magdalena Nistor, care și-a exprimat bucuria redeschiderii cinematografelor, cu atât mai mult cu cât evenimentul a avut loc la Buzău: ,,Mă bucur foarte tare că se întâmplă aici, la Buzău, unde am fost la un festival de film (…) Cu prima ocazie tot aici voi veni, chiar dacă s-au deschis și cinematografele de la București, pentru că îmi este tare drag Buzăul“, a precizat aceasta.

La evenimentul de inau­gurare a Cinema City au fost prezenți și primarul Constantin Toma și prefectul Silviu Iordache. Aceștia au mulțumit Cinema City pentru investiția pe care au adus-o la Buzău, reușind astfel să pună județul pe harta culturală a României. Mai mult, prefectul a precizat că această redeschidere a cinemato­grafelor Cinema City reprezintă și un pas către revenirea la normalitate, menționând că în incinta Shopping City Buzău va avea loc pe 31 mai și 1 iunie un maraton al vaccinării.

,,Este primul moment în care ne întoarcem în cinematografele Cinema City după luni de zile. Inaugurarea este chiar aici, la Buzău, unde a fost mi­nunat pentru că tot timpul nu ați avut multe cazuri și ne-ați mai salvat cu cifrele din când în când. De astăzi o să putem să mergem să vizionăm o grămadă de filme (…) Mai mult decât atât, astăzi se împlinesc 125 de ani de la prima proiecție din România, pe 27 mai 1896, când au venit frații Lumière. Cred că luna mai este cea mai frumoasă lună pentru cinema”, a mai adăugat criticul de film Irina Magdalena Nistor.

Iubitorii de filme sunt așteptați la Cinema City cu filme premiate, filme fantastice, de comedie și de acțiune. Pentru a sărbători deschiderea, începând cu data de 27 mai și până la 1 iunie (inclusiv) fiecare bilet de copil aduce după sine și un cadou gratuit, un promoțional de film original, Trolls sau Wonder Woman, în limita stocului disponibil.

Cinema City este cel mai mare operator de cine­matografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe pe plan mondial. Cinema City ­ope­rează în 20 de orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Plo­iești, Râmnicu Vâlcea, Su­ceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Articole similare

error: Continut protejat!!