Administrație

Neagu despre unirea Buzăului cu Ținteștiul: treaba-i bună, dar mai durează până după 2024

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat joi, după ședința ordinară a deliberativului județean, că este greu de crezut că unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești va fi realizată pe parcursul mandatului 2020-2024. El sus­ține că unirea celor două unități administrativ-teritoriale ar putea fi benefică, dar spune că important este și ce vor locuitorii celor două comunități.

„Elemente prea multe nu vă pot da, pentru că nu știu cum vor sta lucrurile. Sunt niște etape de parcurs și abia apoi vom vedea cum stau lucrurile. Până la coadă, important este ce își doresc locuitorii din Buzău și Țintești, pentru că nu ce doresc eu este important, ci ceea ce doresc dânșii”, a spus Neagu.

Acesta este de părere că unirea Buzăului cu Ținteștiul este greu de realizat în mandatul 2020-2024. „Vedem cum vor sta lucrurile. Ca și dezvoltare ar fi un plus, dar sunt niște etape de parcurs, o consultare cetățenească, apoi dacă se va ajunge până acolo trebuie urmate toate cutumele. În mandatul acesta este foarte greu să se realizeze, pentru că deja au fost alegeri, suntem într-un exercițiu financiar, dar cu siguranță se va dori să se realizeze acest lucru pe viitor. Dacă referendumul este validat, după aceea urmează alte proceduri. Va exista un pol de dezvoltare, dar important este ce doresc cetățenii”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Primarul Constantin Toma a lansat deja în dezbatere publică un proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal pentru organizarea, pe 3 octombrie, a unui ­re­ferendum local privind unirea Buzăului cu comuna Țintești. Toma spune că, dacă unirea se va realiza, suprafața munici­piului se va dubla, dat fiind că Ținteștiul dispune de terenurile necesare atât pentru realizarea diverselor proiecte pe care municipalitatea va încerca să le ducă la îndeplinire, dar și pentru atragerea unor investitori privați.

Un comentariu

  1. Hop și nea’ Ion, că doar și el e om! Manoilă nu e nici locuitor al Ținteștiului nici al Buzăului. Să-și vadă de Gura Bâșcii!

Articole similare

error: Continut protejat!!