Economic

FOTO | Carpathian Estate de la Măgura, vândut pentru 2,35 milioane de euro

Va deveni prima cabană Relais & Châteaux din România

Se fac investiţii în turismul buzoian! Dezvoltatorul imobiliar One United şi grupul Le Manoir, activ în domeniul gastronomiei fine, au cumpărat hotelul Carpa­thian Lodge Măgura, în schimbul sumei de 2,35 ­mi­lioane de euro. Fostul proprietar este un antreprenor străin, care nu mai locuieşte în România, scrie zf.ro.

Complexul se află pe terenul unei foste livezi de zece hectare şi cuprinde o casă şi mai multe active adiacente. Amplasat într-o zonă liniştită, la doar doi kilometri de Tabăra de Sculptură Măgura şi Mănăstirea Ciolanu şi la 25 de kilometri de Vulcanii Noroioşi Berca, hotelul oferă acees la saună, baie de aburi, piscină interioară şi centru de fitness. Acesta este scos la vânzare încă din anul 2019, preţul pe care vânzătorii îl cereau fiind de 2,5 milioane de euro.

„Reşedinţa principală de 1.200 de metri pătraţi cuprinde cinci spaţii de cazare, fiecare amenajat în mod diferit (trei camere duble cu baie en-suite şi două apartamente), un dormitor matrimonial de 80 mp cu propriul şemineu, o zonă de zi cu două şeminee, bucă­tărie deschisă, spaţii de recreere, terase generoase şi un spa cu piscină de 22 de metri lungime, jacuzzi, saună şi baie de aburi”, se preciza într-un catalog rezidenţial, din anul 2019, care rezuma vânzarea proprietăţii.

Noii proprietari spun că vor mai face câteva investiţii în imobilul de la Măgura, iar apoi îl vor deschide pentru a primi turişti. „Mai investim 1 milion euro în renovare şi amenajare. Cred că peste trei săptămâni sau o lună ­des­chidem“, spun proprietarii.

De businessul de la Măgura se va ocupa Le Manoir, grupul care deţine mai multe restaurante şi magazine de gastronomie fină. Acesta va opera pe o perioadă de 20 de ani o cabană şi 56 de hectare de pădure achiziţionate de One United Properties. Ţinta pe termen scurt este de a o transforma în prima cabană Relais & Châteaux din România.

„Foştii proprietari închiriau deja lodge-ul de circa doi ani, doar că fără servicii. Închiriau proprietatea integral, aşa cum vrem să facem şi noi la început. Doar că acum, după ce casa va fi renovată, ea va fi închiriată în totalitate, dar cu serviciile aferente, respectiv cu bucătar privat, chelneri şi sommelier“, spune Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir. După ce vor fi finalizate investiţiile pe care noii proprietari le-au gândit pentru hotelul de la Măgura, proprietatea ar urma să aducă 5.000 de euro pe zi, cu toate serviciile incluse, inclusiv cu mese. De asemenea, proprietarii cred că per sejur vor veni 10-12 persoane.

One United Properties este unul dintre cei mai mari şi mai de succes dezvoltatori în domeniul imobiliar rezidenţial, mixt şi pentru birouri din România. Fondatorii au investit în domeniul imobiliar încă din anul 2000, au dezvoltat prima lor clădire rezidenţială în 2006 iar începând cu anul 2013 au extins marca „ONE”, concretizând astfel o afacere cu un ritm rapid de creştere. Dezvoltările de referinţă, calitatea, designul şi sustenabilitatea reprezintă aspectele esen­ţiale ale strategiei One United Properties, compania fiind foarte recunoscută atât local, cât şi internaţio­nal, cu multiple premii în aceste domenii.

Nume consacrat în gastronomia şi vinurile fine din România, Le Manoir repre­zintă în exclusivitate mărci celebre precum Comtesse du Barry, Michel Cluizel, Maxim’s de Paris, Cinco Jotas, Champagne Bollin­ger, Cognac Delamain, Armagnac Chateau de Lau­bade, Famille Perrin, Joseph Drouhin şi multe altele.

Articole similare