sâmbătă, 11 iulie 2020

FOTO | Ambasadorul Germaniei, vizită de curtoazie la Primăria Buzău

Ambasadorul Repu­blicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier – Klodt s-a aflat în vizită, marţi, la Palatul Comunal, a anunţat primarul Constantin Toma într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook. Conform acestuia, discuţiile de marţi dintre ambasadorul Germaniei şi reprezentaţii municipalităţii s-au axat pe proiectele buzoiene legate de educaţie şi de economia circulară.

,,Ne-am reamintit cu plăcere de ziua de 16 noiembrie 2018, când domnul ambasador a răspuns invitaţiei mele de a parti­cipa la ceremonialul religios şi militar de resfinţire a Domului German din ­Ci­mitirul Eroilor din Buzău. Vizita s-a desfăşurat având ca temă principală trecerea Buzăului la economia circulară, dar şi discuţii referitoare la preocupările Primăriei Buzău legate de educaţie.

Am abordat tema rea­lizării unei şcoli profesionale pe modelul german la Buzău, după modelul de la Braşov, iar domnul ambasador şi-a declarat sprijinul deplin pentru un astfel de proiect. În domeniul trecerii de la economia liniară la economia circulară am trecut în revistă preocupările noastre de circa un an de zile legate de proiectul <Buzăul circular>. Domnul ambasador şi-a exprimat aprecierea pentru ceea ce am început dar şi sprijinul atunci când vom avea nevoie de experienţa germană. Mulţumesc din toată inima Excelenţei Sale, Domnului Ambasador Cord Meier – Klodt pentru onoarea de a ne vizita şi mai ales pentru deschiderea arătată în a ne sprijini”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Face

book.

 

2 COMENTARII

  1. COMENTARUI EDITAT: 1.Felicitări! Sper că de data aceasta pe masă s-a aflat drapelul Germaniei nu alt vreunui alt stat!
    2. În ce privește economia circulară poate nu vor fi puși pe fugă și nemții cum au fost danezii prin 1996-97 din interese locale meschine. Danezii doreau să ne facă o stație de incinerare a gunoiului menajer care producea energie electrică și termică oferind gratis agent termic pentru încălzirea unei bune părți a orașului.

  2. NU cumva tot presedintele Johanis o fi de vina!!! Nu e nimeni mai suspicios ca romanul!
    Lasand gluma la o parte, astfel de evenimente ar fi trebuit sa se intample inca din anii 90, si nu numai cu ambasadorul german; relatiile economice ale agentilor economici buzoieni sunt mult mai largi cu parteneri UE si nonUE, insa este de apreciat faptul ca dl Toma, primarul in exercitiu intelege sa dezvolte structural Buzaul ca entitate complexa, pe principii moderne.
    Prin felul cum actioneaza, dl Toma nu are nevoie de culoare politica, restul este agitatie. Faptele vorbesc de la sine.
    Succes Buzaului si buzoienilor in special in relansarea economico-sociala a comunitatii.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!