Economic

Firmă din Buzău, contract de aproape 300 milioane lei cu CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. a desemnat ofertele câștigătoare pentru loturile III (Timișoara), IV (Cluj) și VI (Iași), în cadrul procedurii de licitație pentru lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată (opt loturi), iar firma buzoiană Construcții Complexe Buzău este desemnată câștigătoare pe toate cele trei loturi. Astfel, pe loturile trei și patru, compania este în asociere cu alte firme din Pitești și Buzău, în timp ce pe lotul 6 Construcții Complexe Buzău este unicul câștigător.

Valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor trei loturi (III, IV și VI), este de 291,39 de milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Ofertele desemnate câștigă-toare pentru cele trei loturi (7.680 metri liniari treceri la nivel – TN) sunt următoarele:

• Lot III – Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara – Ofertă desemnată câștigătoare: Asocierea Europan Prod S.A.(lider) – Construcții Complexe Buzău – Construcții Feroviare Drumuri Poduri.  Valoarea acordului cadru este de 97,12 milioane de lei, fără TVA, iar durata acordului cadru este de patru ani.

• Lot IV – Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj. Ofertă desemnată câștigătoare: Asocierea Europan Prod S.A (lider) – Construcții Complexe Buzău – Construcții Feroviare Drumuri Poduri. Valoarea acordului cadru este de 97,12 milioane de lei, fără TVA, iar durata acordului cadru este de patru ani.

• Lot VI – Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Iași. Ofertă desemnată câștigătoare: Construcții Complexe Buzău. Valoarea acordului cadru este de 97,15 milioane de lei, fără TVA, iar durata acordului cadru este de patru ani.

Scopul lucrărilor de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați, lucrări care vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusiv a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată.

Reprezentanții CFR SA menționează faptul că acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de patru ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

SC Construcții Complexe Buzău SA s-a constituit la 25 februarie 2000, în urma divizării patrimoniului SC Construcții Feroviare Galați SA, divizare hotărâtă de AGA în data de 9 februarie 2000.

Obiectul principal de activitate al societății îl reprezintă construcțiile civile, de poduri și industriale, prestații cu utilaje de construcții, construcții de căi ferate (noi sau reparații). Domeniul principal de activitate al societății este lucrări de construcții drumuri și autostrăzi, cod CAEN 4211.

Potrivit informațiilor existente pe site-ul companiei, cifra de afaceri pentru anului 2021 a fost de 5.874.488 lei, iar pentru anului 2022 își propune să atingă o cifră de afaceri de 5.800.000 lei. Firma a mai executat lucrări de cale ferată. Printre proiectele în care compania buzoiană a mai fost implicată reamintim Electrificare linie CF Doaga-Tecuri-Barboși, Electrificare dispecerat feroviar în complexul CF Galați călători, pod peste râul Oituz, județul Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare