Economic

Extinderea Băncii de Gene, cu sprijin financiar de la Comisia Europeană?

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă că Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău este un exemplu că putem face cercetare în România, că putem oferi sprijin cercetătorilor români şi că va solicita Comisiei Europene sprijin financiar pentru extinderea proiectului.

„Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău este un exemplu că putem face cercetare în România, că putem să le oferim sprijin cercetătorilor români! Am discutat cu specialiştii coordonaţi de cercetătorul Costel Vînătoru despre importanţa crucială a cercetării şi a conservării resurselor vegetale”, afirmă ministrul.

Florin Barbu precizează că va solicita sprijin financiar din partea Comisiei Europene: „Voi solicita Comisiei Europene sprijin financiar pentru extinderea acestui proiect extrem de important pentru viitorul agriculturii româneşti. Este nevoie să mărim capacitatea de stocare a genotipurilor de plante, să creăm soiuri mai rezistente şi mai productive şi «să punem România pe harta ştiinţifică a lumii» aşa cum îşi doresc cercetătorii români!”, mai spune Barbu.

Declarațiile ministrului Agriculturii vin în urma vizitei pe care acesta a efectuat-o vineri la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău. Atunci acesta a declarat că instituţia de cercetare nu va fi reorganizată şi va beneficia de sprijin atât pentru dezvoltare, cât şi pentru rezolvarea problemei legată de resursa umană. Florin Barbu a declarat că Banca de Resurse Genetice Vegetale va fi sprijinită pentru realizarea unui proiect prin intermediul căruia cercetătorii vor putea să păstreze un timp îndelungat resursele genetice legumicole. Banii pentru dezvoltarea proiectului ar urma să fie atraşi prin intermediul fondurilor europene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker