sâmbătă, 19 septembrie 2020

EXCLUSIV/ Florina Stoian se întoarce în conducerea Inspectoratului Școlar Județean?

UPDATE: Ministerul Educației a trimis marți pe adresa Inspectoratului Școlar Județean faxul cu numirea Florinei Stoian în conducerea instituției, pe cel de al treilea post de inspector școlar general adjunct.

Fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău, Florina Stoian ar urma să revină în conducerea instituției pe care a părăsit-o în luna mai, când a fost demisă de ministrul Monica Anisie.

Surse politice susțin că deja organigrama IȘJ Buzău a fost suplimentată cu încă o funcție de inspector general adjunct și este doar e chestiune de ore până când ministrul Educației va trimite faxul cu numirea Florinei Stoian. Aceasta ar urma să facă echipă cu celelalte două adjuncte, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău (susținute de PSD), și cu inspectorul general Ionel Meiroșu (PNL).

Întoarcerea Florinei Stoian în echipa de la conducere a IȘJ vine, spun aceleași surse politice, în urma negocierilor purtate de președintele PMP Buzău, Adrian Mocanu, cu reprezentanții Guvernului.

Reamintim că Stoian a ocupat, prin concurs, funcția de inspector școlar general din 2016 și până anul acesta, când „mandatul” i-a expirat. La momentul câștigării concursului de „general”, în 2016, Florina Stoian, era membră PNL. În 2017 a fost demisă din funcție în timpul guvernării PSD, perioadă în care a încercat să devină membră PSD pentru a-l îmbuna pe fostul ministru Liviu Pop. Până la urmă și-a păstrat funcția în ciuda opoziție ministrului Educației, grație unei hotărâri judecătorești. Totuși, în 2018, Florina Stoian a schimbat din nou partidul, urmându-l pe Adrian Mocanu în ALDE și, mai nou, la PMP.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!