Educație

Elevi ai Școlii „George Emil Palade” exersează în Grecia diete sănătoase

În săptămâna 14-18 martie, o echipă  a Școlii Gimnaziale „George Emil Palade”, formată din cinci cadre și cinci elevi, se va deplasa în Atena (Grecia), pentru implementarea unui proiect  ce are ca temă dieta sănătoasă și limbile străine. Este un proiect de schimb interșcolar Erasmus+ intitulat TLOWP – „Teach and learn outside the walls through playing” („Predați și învățați în afara clasei, prin joc”).

Aceasta este cea de-a treia mobilitate a proiectului început în octombrie 2019. Pandemia a împiedicat desfășurarea mobilităților așa cum erau ele prevăzute de aplicația proiectului, dar partenerii și-au propus să atingă obiectivele în această primăvară, prin realizarea celor trei mobilități rămase până la finalizarea perioadei de implementare, respectiv septembrie 2022. Echipa, alături de ceilalți trei parteneri implicați –  Polonia, Turcia și Italia – se va integra, timp de o săptămână, în programul tipic al Școlii Primare numărul 14 din Archades, Atena, și, împreună, vor face schimb de bune practici. Liantul dintre parteneri va fi jocul didactic, integrat în spații educaționale inedite, în afara sălii de clasă.

„Echipa română este pregătită să valorifice această experiență odată întoarsă în țară, prin identificarea celor mai optime modalități de integrare curriculară a metodelor și tehnicilor de învățare exersate. Activitățile premergătoare mobilității au prevăzut realizarea unui film de prezentare a  partenerului român, activitatea culinară dedicată unei rețete tradiționale românești, plăcintă cu mere, într-o sesiune online, dar și o activitate integrată de matematică și dezvoltare personală,  Eu am… cine are?”, informează directorul adjunct, Camelia Timofte, profesor de limba engleză implicat în proiect.

Mobilitatea ulterioară se va realiza în România, în intervalul 9-13 mai, iar tema acesteia va fi dezvoltare personală și aplicații digitale interactive folosite în învățare.

Articole similare