Educație

Elena Veleanu, repusă în funcția de director al Școlii „Gen. Grigore Baștan”

Scandalul legat de comasarea școlilor „Ion Creangă” și „Gen. Grigore Baștan” se apropie de final. Fosta directoare a Școlii „Gen. Grigore Baștan”, Elena Veleanu, a primit luni, 16 martie, decizia prin care este repusă în funcție, urmând ca în scurt timp instituția de învățământ să devină din nou funcțio­nală, iar atunci când se vor putea relua cursurile elevii să revină în fosta lor școală.

Delegarea Elenei Veleanu în funcție a fost aprobată la începutul acestei luni în cadrul Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean. Veleanu a ocupat, prin concurs, funcția de director al Școlii „Gen. Grigore Baș­tan” până în luna martie 2019, când, la propunerea autorităților locale, Ministerul Educației a aprobat comasarea celor două școli. În urma comasării, elevii și profesorii de la Școala „Baștan” au fost nevoiți să se mute în Școala „Ion

Creangă” de vizavi. O nouă victorie în instanță: recurs respins ca nefondat

Și în ceea ce privește latura juridică a conflictului lucrurile curg în favoarea reprezentanților Școlii „Baștan” care au susținut că decizia comasării este ilegală. Pe data de 5 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondat recursul formulat de Inspectoratul Școlar Ju­dețean Buzău, Consiliul Local Buzău, Primarul Municipiului Buzău și

Mi­nisterul Educației Na­ționale împotriva deciziei Curții de Apel Ploiești. Este vorba despre decizia din 7 octombrie 2019 prin care instanța a hotărât suspendarea tuturor deciziilor (până la încheierea procesului) care au stabilit comasarea: decizia Inspectoratului Școlar, a Consiliului Local, plus două ordine ale ministrului Educației.

Următoarea înfățișare în dosar este stabilită pe data de 17 iunie 2021.

„Mai sunt câteva reparații de făcut și urmează să mutăm mobilierul”

Potrivit repre­zentan­ților Școlii „Gen. Grigore Baștan”, după intervenția actualului ministru al Educației și a Prefecturii Buzău, pe 27 februarie instituția de învățământ a fost reintrodusă în rețeaua școlară.

„A fost rezolvată și problema cu căldura din școală după ce Primăria a intervenit să racordeze din nou clădirea la sistemul de încălzire. Acum, inclusiv grădinița din școala noastră are căldură. Părinții au dat o mână de ajutor pentru a pune toate lucrurile la punct, s-a făcut curățenie… Mai sunt câteva reparații de făcut și urmează să mutăm mobilierul din Școala <Ion Creangă> înapoi la noi în școală. În aceste zile se lucrează ca elevii să fie reintroduși în baza de date SIIR (n.r., Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România)”, a declarat învățătorul Ion Dogaru de la Școala „Gen. Grigore Baștan”.

Reamintim că povestea comasării celor două școli de pe strada Victoriei a început la finalul anului 2018, când Primăria a cerut Inspectoratului Școlar mai multe comasări pentru a reduce cheltuielile de funcționare. Odată cu începerea noului an școlar, Școala 6 „Grigore Baștan” s-a desființat, iar cei peste 420 de elevi au fost obligați să se mute în incinta Șco­lii 16 „Ion Creangă”, împreună cu cadrele didactice. Federația Educației Na­ționale (FEN) Buzău a atacat în instanță decizia de comasare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker