sâmbătă, 11 iulie 2020

VIDEO | Telverde pentru buzoienii care vor să reclame încălcări ale măsurilor impuse de starea de urgență

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Buzău, întrunit marți, a aprobat în unanimitate o serie de noi măsuri menite să prevină infecțiile cu coronavirus, a anunțat președintele acestei structuri, primarul Constantin Toma, prin intermediul unei înregistrări video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Astfel, s-a dispus dezinfectarea tuturor străzilor și trotuarelor aglomerate din municipiu, a stațiilor de autobuz, precum și a spațiilor închise sau des­chise care se pot aglomera, indiferent de forma de proprietate a acestora: ,,Am mai propus Comitetului câteva măsuri care au fost aprobate în unanimitate. Este vorba despre curățarea tuturor străzilor și trotuarelor aglomerate din municipiu, precum și a tuturor stațiilor de autobuz o dată pe săptămână, cu substanțe biocide, pe bază de clor sau alcool, inclusiv pentru avea impact asupra percepției noastre că lucrurile merg în direcția cea bună, în sensul că luăm orice măsură astfel încât să întărim prevenția împotriva coronavirusului. În același timp, am mai luat o măsură importantă, res­pectiv aceea de a impune tuturor proprietarilor de spații închise și deschise, publice sau unde vin foarte mulți oameni, să se facă dezinfecție – acest lucru îl hotărâsem deja -, dar să se facă și dovada obiectivă că s-a întâmplat acest lucru. În aceste spații unde s-a făcut dezinfecție se vor afișa la loc vizibil, de preferat la un avizier, informații cu privire la data și ora când a avut loc dezinfecția, denumirea ­operatorului economic care a efectuat dezinfecția, numele și prenumele persoanei care a efectuat ­de­zinfecția”, a spus Toma.

Primarul a anunțat și înființarea unei linii telefonice de tip call-center la nivelul municipiului: ,,Alături de numărul națio­nal telverde 088.800.358, la nivelul municipiului Buzău se va înființa call-centerul 0238.955, același cu telefonul Poliției Locale, care funcționează 24 de ore din 24, unde cetățenii pot obține informații cu privire la măsurile luate în perioada aceasta, și unde se primesc sesizări privitoare la încălcarea măsurilor stabilite în perioada stării de urgență”, precizează Constantin Toma.

El a anunțat și modalitatea în care serviciile ­pu­blice al Primăriei vor funcționa la capitolul de relații publice: ,,De asemenea, am luat măsura li­mitării contactului între cetățenii buzoieni și Primărie, în orice spațiu al acesteia, în primul rând prin recomandarea de a se lucra cât mai mult, acolo unde se poate, on-line, și vă anunț că, din acest punct de ved­e­re, în această săptămână deja va începe să funcționeze aplicații on-line între cetățeni și serviciile din cadrul Primăriei. Pentru  situațiile în care nu se pot rezolva problemele on-line, contactul cu publicul buzoian va avea loc timp de două ore, de regulă în intervalul 14.00-16.00, iar la Evidența ­Po­pulației și la Starea ­Ci­vilă între orle 10.00 și 12.00”.

Și cursele operatorului municipal de transport călători vor fi diminuate în perioada stării de urgență: ,,S-a mai luat o măsură importantă, respectiv aceea de a diminua gradual func­ționarea autobuzelor la orele care nu sunt de vârf în municipiul Buzău. S-a constatat că după închiderea școlilor și după apelurile repetate de a nu mai participa la întâlniri în zone publice aglomerate avem multe ore din zi în care autobuzele circulă goale sau aproape goale”, a anunțat primarul Constantin Toma, prin intermediul unei înre­gistrări video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Noi măsuri împotriva Covid-19!

Gepostet von Constantin Toma am Dienstag, 17. März 2020

loading...
error: Content is protected !!