miercuri, 15 iulie 2020

Doi derbedei s-au îmbrâncit în fața Primăriei

Bineînțeles că am intenționat să relatez și eu incidentul de miecuri la prânz din fața Primăriei, cu intenția ca știrea „să prindă” și printul din acest week-end prelungit. Am pus titlul, „Doi derbedei s-au îmbrâncit în fața Primăriei” – n-am găsit altă rimă, vorba unui clasic în viață, a cărui fantomă a bântuit o bucată de timp și prin Parlamentul European –, și… m-am oprit. Pentru că spusesem, practic, tot. Mai trebuiau adăugate fotografiile protagoniștilor și… gata. Totuși, am renunțat.

În schimb, dat fiind că subiectul a inflamat opinia publică buzoiană iubitoare de rețele de socializare mai ceva decât „vânzarea Ardealului” – pandemia de Coronavirus a fost dată uitării -, îmi permit să fac o sumă de mici considerații asupra subiectului, mai precis asupra protagoniștilor.

Primul dintre ei, ales local intrat în politică pe filiera defunctului partid OTV, mimează că nu ar fi un derbedeu. Umblă în costum negru și poartă ochelari cu sticlă în loc de lentile, accesoriu pe care îl consideră obligatoriu pentru un aer intelectual. Precum curvetele care au pe nas ochelari în fotografia de profil de pe rețelele de socializare, dar scriu în status „Facem secs decât dacă ai bemveu”. Nu se consideră derbedeu, dar este frățiorul mai tuturor derbedeilor din târg; inclusiv al celor din politică. Îl trădează impulsul, pe care nu îl poate stăpâni întotdeauna, de a sări din când în când la bătaie. Inclusiv la colegii din Consiliul Local.

Cel de-al doilea este un caz și mai special. Câțiva dintre buzoienii care dețin site-uri așa-zis de știri – pe unde limba română umblă mai tot timpul cu capul spart – i-au spus un timp „jurnalist”. După ce a desenat mustăți și a scris măscări pe bannerele electorale ale candidaților la președinție – inclusiv pe cele ale partidului care îl tocmise consultant -, și mai ales după ce a început să scrie josnicii despre ziariști și politicieni, a devenit „vlogger”. În cazul său, deși are manifestări de derbedeu, aș înclina să spun că un cuvânt mai nimerit ar găsi niște oameni blânzi, care merg la serviciu îmbrăcați în halate albe.

Trăgând linie, pentru a face încă o legătură între cei doi protagoniști, alta decât deranjul de miercuri din fața Primăriei, trebuie să spun că al doilea, pe când se învârtea prin lumea ziariștilor, a fost folosit de cei din lumea în care se învârte primul și a fost lăsat din mâini doar după ce acesta a scăpat complet hățurile. Incidentul de miercuri este o urmare logică a acestui fapt. Așa se întâmplă când derbedeii cărora unii le spun jurnaliști se ciocnesc pe traseu cu derbedeii cărora alții le spun politicieni.

2 COMENTARII

  1. In acord total cu cele spuse,dar nu toti ziaristi sunt dependenti de politic,?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!