Opinii

Despre familie, la 30 de ani de OPINIA

După aproape o săptămână de pritocit la acest text, am ajuns la concluzia că, dacă ar fi să scriu tot ce mi-am propus pentru această aniversare, aș ocupa o bună parte din spațiul pe care astăzi l-am alocat mesajlor prietenilor noștri, celor cu care jurnaliștii OPINIA colaborează strâns, uneori și de mai multe ori pe zi, pentru ca dumneavoastră să fiți la curent cu ceea ce se întâmplă în județul Buzău.

Aș fi scris pagini ­întregi despre personalitatea fonda­torului acestui ziar, Corneliu Ștefan, despre școala de jurnalistică pe care a inițiat-o în jurul cotidianului OPINIA, despre jertfa sa și despre moștenirea pe care ne-a lăsat-o.

Aș fi scris despre toți cei care, în cei 30 de ani care s-au scurs de la primul număr al OPINIEI, au trudit pentru ca acest ziar să existe astăzi. Numai enumerarea lor ar fi fost o misiune aproape imposibilă, dată fiind și posibilitatea de a omite pe cineva. Aș fi pus accent pe colegii pe care i-am găsit, în iulie 1992, în redacția OPINIA și care astăzi mai activează în presă: Sabin Orcan, directorul ,,Newsweek România”, Dan Dinu, editorialist OPINIA, Dorin Ivan, corespondent ,,Agerpres”, Titi Petre, care acum este sufletul Filialei ,,Pamfil Șeicaru” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Aș fi scris și despre cealaltă școală de presă din Buzău, cea a jurnalistului Vlad Pufu, prin care am trecut doi dintre cei care în prezent scriem în OPINIA: Valentina Bucur și subsemnatul. Aș fi scris, de asemenea, despre colegii din presa buzoiană care se încăpățânează în acești ani de restriște ai presei scrise să producă ediție print a publicației lor.

Aș fi scris despre faptul că o publicație de dreapta, principiu de la care OPINIA nu a abdicat niciodată în acești 30 ani, nu înseamnă doar a sprijini o forță politică din această zonă a eșichierului politic. Ci să sprijine inițiativa privată, valorile acestui județ, oamenii care au dus numele Buzăului în toate cele patru colțuri ale lumii, tinerii frumoși și deștepți care se mândresc cu locul unde s-au născut și învață în clipele de neuitat când obțin o performanță școlară sau profesională.

Aș fi scris despre politicienii și oamenii politici din Buzău care, în ultimii ani, și-au dat seama că au loc unii de alții în pagina de politică a OPINIEI. Și care au înțeles că o colaborare cât mai onestă cu presa îi ridică în ochii celor care le cer votul.

Aș fi scris despre buzoienii care, în fiecare zi, renunță la banii pentru o pâine doar pentru plăcerea de a ține în mâini și pentru a citi pe hârtie ziarul OPINIA.

Aș fi scris despre meșterii tipografi, despre evoluția muncii lor de la tiparul înalt, cu litere din plumb, până la tehnica din zilele noastre, și despre faptul că, fără meseria lor, într-un mediu uneori toxic și mereu ,,în schimbul doi”, printul ar fi fost de mult o amintire.

Mi-aș fi făcut mea culpa pentru că acest ziar nu are o pagină economică profesionistă, pentru a oferi mediului de afaceri din Buzău locul pe care îl ­me­rită în OPINIA.

Și, iată, numai enumerând subiectele pe care aș fi vrut să le ating în acest text am ajuns la aproape două pagini, și deja sunt în pericol să aflu de la departamentul tehnic că ,,dă pe dinafară textul”.

Drept pentru care textul din numărul aniversar va fi despre familie. Nu despre familia tradițională, cea formată din soț, soție, copii și căței, ci despre aceea cu care îmi petrec mai mult timp în fiecare zi decât cu cei de acasă. Pentru cei care nu au înțeles ­despre cine este vorba, am onoarea să îi enumăr: meti­culosul Cristian IONESCU, redactorul-șef al OPINIEI, bătăioasa Vali MARINESCU, sensibila Valentina BUCUR, discreta Andreea STROE și mondena Silvia HERGHELEGIU, redactorii OPINIEI, insistenta Ana ENE, responsabila cu publicitatea, creativul Florin STOICA, tehnoredactorul OPINIEI, și mereu optimistul Adrian DIMIAN, responsabilul cu distribuția OPINIEI. Mă plec în fața lor, în fața efortului pe care îl facem împreună, pentru ca voi, cititorii care ați fost alături de OPINIA timp de 30 de ani, să aveți zilnic în față produsul de calitate care v-a intrat la suflet.

Călin BOSTAN
director OPINIA

2 Comentarii

  1. Felicitari pentru aniversarea ziarului DVS pe care-l citesc zilnic cu toate ca ma aflu la peste 2000 km distanta. Ziarul DVS ma tine la curent cu „viata” buzoienilor pe care i-am lasat cand am parasit tara prin casatorie in 1976. Din articolele ziarului DVS pot citi ce se intampla in judetul care m-a format candva facand ca distanta sa fie ca disparuta. Multi ani inainte, ziarului si bineanteles si dumneavoastra personal.

Articole similare