Educație

Declarațiile de interese ale profesorilor vor fi publicate pe site-urile școlilor

Declarațiile de interese ale profesorilor vor fi publicate pe paginile de internet ale școlilor, inclusiv cu numele semnatarului. Astfel  este prevăzut în Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

În documentele respective, profesorii din România vor declara în scris, sub sancțiunile pentru fals în declarații din Codul penal, că nu efectuează meditații plătite cu elevii de la clasă.

Ce prevede actul normativ:

Art. 16. — Declarațiile de interese sunt publice, responsabilul de la nivelul unității de învățământ având obligația de a le publica pe site-ul unității de învățământ, anonimizând datele cu caracter personal, cu excepția numelui și prenumelui cadrului didactic, în termen de 10 zile lucrătoare de la data împlinirii termenului prevăzut la art. 14, precum și de a le păstra în original și depozita corespunzător .

Art. 17. — Persoanele care au obligația depunerii declarațiilor de interese:

  • iau la cunoștință cu privire la completarea declarațiilor de interese, conform prevederilor art. 5;
  • completează, pe propria răspundere, toate rubricile specifice declarației de interese, semnează și datează documentul;
  • depun personal declarația de interese la responsabilul pentru declarațiile de interese, în termenul legal;
  • rectifică declarația de interese la recomandarea responsabilului privind implementarea prezentei proceduri, dacă este cazul, și o depun în termenul legal;
  • transmit punctul de vedere, în scris, cu privire la motivul nedepunerii sau depunerii cu întârziere a declarației de interese, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii adresei de la responsabilul pentru declarațiile de interese, dacă este cazul.

 

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker