Administrație

De ce sunt întârzieri la reabilitările de pe străzile Buzăului

Volumul mare al reabilitărilor străzilor importante din oraș a stârnit nemulțumire printre buzoieni, iar unii susțin că acestea trebuiau făcute etapizat, nu toate deodată. Ca nemulțumirea să fie și mai mare, unele proiecte suferă modificări sau se constată anumite erori, care prelungesc termenul de finalizare.

Un exemplu ar fi Bulevardul Republicii, acolo unde lucrările s-au oprit pentru că proiectul de reabilitare trebuie modificat. Cetățenii care locuiesc în zonă au sesizat faptul că trotuarul este mai înalt decât curțile lor, iar acest lucru trebuie neapărat reglat. O soluție s-a găsit, dar aceasta înseamnă că termenul de finalizare propus nu mai este valabil, iar oamenii vor mai avea de îndurat disconfortul creat de lucrări.

„S-a constatat, și cetățenii au făcut sesizare, încercăm să rezolvăm problema, curțile lor sunt mai joase decât trotuarul. Am cerut modificare la proiectant. Așa era făcut dinainte, era trotuarul mai înalt. S-a venit cu o soluție, să se poată coborî trotuarul la nivelul curților, sper să ne iasă. Nu este o întârziere din cauza executantului, este din cauza solicitării modificării de proiect”, le-a transmis primarul Toma.

Tot la capitolul întârzieri intră și strada Horticolei, acolo unde Compania de Apă este nevoită să schimbe o conductă. Proiectul este parte dintr-un program cu finanțare europeană, iar Primăria trebuie să aștepte ca muncitorii să își termine treaba, înainte de a interveni cu asfaltarea totală. Compania de Apă va asfalta porțiunea pe care o strică, așa cum este prevăzut în contract, costurile fiind suportate de aceeași instituție.

Și lucrările la clădirea fostului Bazar sunt pe final, iar Primăria Buzău își va muta sediul aici la începutul anului viitor, pentru a renova și Palatul Comunal. „Zona Bazar, cu noile facilități pentru Primăria Buzău, se va finaliza până la sfârșitul acestui an. În prima parte a anului viitor va începe mutarea acolo. Se lucrează și la un alt proiect, de amenajare a exteriorului a celor două clădiri și a întregii zone, pentru că va fi o parte din centrul acestui oraș și trebuie să arate într-un fel. În ceea ce privește strada Horticolei, așa cum știți, s-a făcut doar o bandă provizorie pe mijloc, respectiv două benzi, pentru că pe acolo trebuie înlocuită o conductă de oțel. Licitația este avansată, în curând se va da câștigătorul, în funcție de câte contestații vor fi și ce se va întâmpla (…) După ce se va înlocui acea conductă, se va trece și la reabilitarea în întregime a acelei străzi, proiectul tehnic, autorizația de construire fiind gata, sunt create toate condițiile”, a mai spus Constantin Toma.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare