Sport

Aqualand în Parcul Tineretului, în loc de o nouă Sală a Sporturilor

Unde se va construi noua Polivalentă

Noua Sală a Sporturilor, care urma să fie construită în Parcul Tineretului va fi înlocuită cu un complex de nataţie, a anunţat primarul Constantin Toma, care a precizat că deja a fost anulată Hotărârea de Consiliu Local prin care terenul respectiv era predat Companiei Naţionale de Investiţii.

Planurile în ceea ce priveşte ridicarea unei noi Săli a Sporturilor merg înainte însă, a spus Toma, noua Polivalentă promisă urmând a fi construită în afara oraşului, în zona fostei staţii de decantare pentru preluarea apei din râul Buzău, unde Primăria deţine un teren de 6 hectare. Aici ar urma să se dezvolte şi un complex sportiv pentru practicarea tenisului de câmp.

„Am mutat Sala Sporturilor de acolo, din zona Ştrandului, am anulat o Hotărâre de Consiliu Local dată pentru predarea acelui teren la Compania Naţională de Investiţii pentru că acolo urmează să facem un aqualand care va avea zona acoperită, un bazin didactic de înot, iar pe exterior vor fi mai multe bazine, inclusiv unul cu apă sărată de la Monteoru, de ce nu? Am zis să facem o zonă numai pe apă. Acea Sală a Sporturilor va fi mutată într-o zonă în care avem 6 hectare, este vorba despre fosta staţie de decantare pentru preluarea apei din râul Buzău care era tratată doar mecanic şi acea apă ajungea ca apă industrială în Zona Industrială. În perioada aceea trebuiau milioane de metri cubi de apă care se scoteau din râul Buzău, se prelucrau mecanic şi se trimiteau în Zona Industrială. Pe cele 6 hecta­re vom face un complex sportiv. Tot aici, pentru că avem un rezultat la nivelul copiilor senzaţional, o buzoiancă a câştigat Wimbledonul la categoria sub 14 ani (n.r., Alexia Tatu), ne-am gândit să creăm şi un complex de tenis acolo pentru că terenul pe care-l avem, de 6 hectare, ne permite şi acest lucru”, a anunţat primarul Constantin Toma cu prilejul lansării la Buzău a Săptămânii Europene a Sportului.

Un comentariu

  1. Nu merg deloc lucrurile inainte, fiindca de peste 2 ani nu s-a facut vreun pas in proiectul cu sala de sport; la alegerile din 2024 se va mai vorbi de aceasta sala

Articole similare