Economic

De ce sa nu amani interventia pentru implant dentar?

Una dintre deciziile importante legate de sanatate o reprezinta inlocuirea unui dinte lipsa. Din varii motive, poti amana decizia, fara sa fii constient de efectele asupra sanatatii orale. Atunci cand ai probleme cu dintii, in special daca sunt vizibile, este recomandat sa le rezolvi cat mai repede.

Sanatatea orala este foarte importanta

Efectele unui dinte lipsa ori a lipsei mai multor dinti nu se resimt imediat, insa cu siguranta te vor afecta pe termen lung. Daca nu esti convins de necesitatea unui implant dentar, trebuie sa te informezi in legatura cu problemele care pot aparea in lipsa unui dinte.

Desi nu poate parea mare lucru, lipsa dintilor te poate afecta pe cai nebanuite. Astfel, dintii ramasi vor incepe sa migreze, ceea ce va da nastere unui context extrem de neplacut. Vei avea dintii strambi si predispusi la carii, din cauza pozitiei defectuoase. Mai mult, acest lucru va ingreuna tratamentul, caci medicul dentist nu va avea acces complet.

Atunci cand se pierd dinti, estetica faciala are de suferit. Oasele maxilare incep sa se resoarba, iar anatomia fetei se va modifica. Buzele vor capata un aspect infundat si subtiat, vor aparea riduri in jurul gurii si langa nas, astfel incat fata va avea un aspect imbatranit. Aceste schimbari vor afecta inclusiv masticatia, iar asta poate duce la o digestie ingreunata.

In plus, daca astepti prea mult, osul maxilar se va resorbi, iar un viitor implant dentar va fi foarte greu de realizat. Va trebui ca specialistul sa recurga la un tratament de lunga durata care se numeste aditie de os. Prin aceasta procedura se reface volumul de os pentru a permite ancorarea eficienta a implantului.

Solutii pentru dinti frumosi si sanatosi

Multi oameni sunt reticenti in a apela la un implant dentar. De cele mai multe ori, motivele care stau in spatele refuzului acestei proceduri tin atat de costurile asociate, cat si de faptul ca este un proces indelungat si uneori dificil. De aceea, o parte dintre oameni prefera proteze dentare. Acestea reprezinta o varianta mai accesibila. Insa, ar trebui sa stii ca implanturile dentare prezinta avantaje net superioare asupra protezelor.

Spre deosebire de proteza, care poate pune probleme de mobilitate, care poate cadea, punand persoana in situatii incomode, un implant dentar este absolut fix si se comporta precum dintii naturali. Nu vei simti nicio diferenta intre dintii naturali si cei artificiali. In plus, acestia vor arata identic cu ceilalti dinti. Masticatia se va imbunatati si nu va trebui sa fii selectiv cu alimentele pe care le mananci. Restaurarea estetica si functionala a danturii este scopul procedurii. Nimeni nu va sti care este implantul si care este dintele real.

Pentru ca sunt constienti de nevoile pacientilor, specialistii din cadrul diverselor clinici stomatologice vin in intampinarea ta cu reduceri la acest tip de lucrari ori cu posibilitatea platei in rate. Astfel, accesul iti este facilitat. De asemenea, cele mai noi inovatii de pe piata medicala iti permit acum sa poti avea un implant dentar in aceeasi zi sau in maximum 24 de ore.

De exemplu, daca apelezi la serviciile oferite de Dental Premier, poti beneficia de mai multe tipuri de implanturi, precum si de reduceri. Astfel, daca vei intra pe site-ul dentalpremier.ro, vei descoperi ca poti beneficia de o reducere de 2000 lei la reabilitarile orale totale cu implanturi INNO.

Clinica stomatologica functioneaza la standarde inalte de calitate si foloseste cele mai bune materiale. Durata de viata a implantului se poate ridica si la 20 de ani, daca respecti indicatiile specialistului.

Articole similare