Proaspăt reales președintele al organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, ­li­derul național interimar al PSD, și-a anunțat colegii buzoieni că ,,sută la sută” vrea să facă parte din echipa centrală de conducere, dar nu a decis încă dacă va candida la șefia formațiunii. El le-a spus membrilor organizației buzoiene, adunați la conferința județeană extraordinară, că vor fi pri­mii pe care îi va anunța în cazul în care se va hotărî să candideze la funcția de președinte al PSD la congresul din februa­rie al formațiunii.

“Aș vrea să vă rog ceva foarte mult. În primul rând aș vrea ca hotărârea în ceea ce privește candidatura mea la nivel central, de președinte, să fie o hotărâre pe care o iau eu cu mine însumi, și cu certitudine veți fi primii pe care îi anunț. Nu înseamnă că am făcut un pas lateral sau în spate. În schimb, vă spun cu certitudine, de sută la sută, că o să vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-ați ajutat prin faptul că ați avut încredere în mine, că m-ați ales ca să am această pretenție la nivel național să fac parte din viitoarea echipă a PSD”, a spus Marcel Ciolacu. Liderul interimar al Partidului Social Democrat a adăugat că, alături de secretarul general interimar Paul Stănescu și de ceilalți lideri ai PSD, are o viziune de modernizare și de restructurare a formațiunii sale politice, iar acum este momentul pentru aceste schimbări: ,,Toată echipa interimară, în frunte cu mine și cu Paul Stănescu, avem o ­vi­ziune clară de modernizare, ­res­tructurare și, nu în ultimul rând, de o reformă a acestui partid. E chiar exact momentul care ne trebuie. Nu avem așa de mult timp, alții au traversat deșertul în 40 de ani, noi nu avem acest timp. Trebuie să traversăm deșertul mult mai repede. Avem o presiune exatraordinară, avem alegerile, acest partid are capacitate de a răspunde la orice provocare, trebuie să mergem la Congresul PSD cu modificări statutare care să fie baza res­tructurării acestui partid”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că va mai rămâne doar un mandat la șefia organizației buzoiene: “Acum patru ani, tot această listă ați ales-o. Vă mulțumesc și pentru votul de astăzi și pentru că mi-ați fost alături. Acum patru ani, am făcut două promisiuni foarte clare. Și eu, și Tomiță (Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, n.r.) și Petre (Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Ju­dețean Buzău, n.r.) ne angajam la nu mai mult de două mandate. Așa e normal și așa trebuie, să lăsăm să respire și să înceapă o democrație. Mă țin în continuare de această promisiune, nu e deșartă, nu a fost făcută la repezeală”.

La conferința de presă care a urmat, Ciolacu a deta­liat motivele pentru care nu a făcut la Buzău anunțul legat de o eventuală candidatură a sa la funcția de președinte al Partidului Social Democrat: “Îmi pare rău dacă am dezamăgit pe cineva în seara aceasta, nu acesta a fost obiectivul meu, dar eu am un alt mod de a face politică și vreau să mi-l asum și vreau să fie respectat. Nu cred că acum este timp ca în Partidul Social Democrat să fie dispute pe funcții sau pe cine să fie președinte. Cred că vremea tătucilor în partid a trecut, cred că este vorba – și am văzut și din discursurile domnilor Manda, Benea și Stănescu de astăzi – că ne dorim o echipă, o echipă funcțională. Și fără să credeți că sunt lăudăros, o echipă ca aceea cu care funcționăm noi la Buzău. Iar acest exemplu de la Buzău poate fi copiat și la centru. Cred într-un proiect politic în acest moment, un proiect în interiorul Partidului Social Democrat, cred într-un program politic în care să avem discuții cu celelalte partide politice parlamentare sau neparlamentare, și cred în modificări ale statutului care să pornească reorganizarea și restructurarea Partidului Social Democrat. Deci, înainte de candidaturi, acestea sunt prio­ritățile care trebuie discutate în Comitetul Executiv Național; înainte de începerea sesiunii parlamentare vom avea o dicuție și mai largă, împreună cu grupurile parlamentare, cu Comitetul Executiv, la care vor fi invitați și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene. Sunt unul dintre susținătorii modificărilor Statutului partidului ca din Comitetul Executiv să facă parte de drept primarii de mari municipii și președinții consiliilor județene, astfel încât prin discuțiile cu colegii să evităm deciziile greșite, luate de un grup restrâns de la vârful partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.