Administrație

De ce nu poate fi interzis accesul auto în Crâng

Accesul autovehiculelor în Parcul Crâng a fost una dintre problemele aduse la cunoștința viceprimarului Ionuț Apostu de către un buzoian, care crede că mașinile pun în pericol siguranța cetățenilor, cu precădere a copiilor care se plimbă pe aleile din Crâng. Viceprimarul Apostu i-a răspuns buzoianului, în cadrul unei emisiuni la Campus TV, că Primăria are mâinile legate în această chestiune, iar în trecut au existat chiar și demersuri în instanță,  însă fără succes.

Aceasta pentru că în Parcul Crâng operează și câteva societăți comerciale, care depind de accesul auto în interior pentru a-și desfășura activitatea așa cum trebuie. Tentativele de a restricționa accesul au ajuns până în instanță, unde demersul Primăriei a fost respins, însă, pe motiv că ar pune în pericol desfășurarea activității agenților economici.

„Am încercat toate metodele pentru a limita accesul auto în Crâng. Am avut și niște procese cu proprietarii acelor spații comerciale, procese pe care, din păcate, le-am pierdut. Nu știu ce variantă optimă ar fi. Din punctul meu de vedere, aș interzice total accesul auto în Parcul Crâng. Vom mai căuta, împreună cu juriștii, soluții legale, pentru că în instanță am pierdut (…) Ei (societățile comerciale, n.r.) ne-au dat în judecată și ne-au cerut daune pentru că le periclităm afacerile, pierd clienți din cauza acestui acces. Mai mult decât atât, organizează evenimente, de aceea au și câștigat în instanță. E o chestiune destul de complexă, dar o să mă mai întâlnesc cu reprezentanții acestor societăți, să găsim o soluție unanim acceptată”, a spus Ionuț Apostu.

Viceprimarul promite că va căuta alte soluții, dat fiind că sunt șoferi care profită de faptul că nu există un sistem de limitare a accesului persoanelor, iar, în prezent, aproape oricine poate să intre. „Orice persoană care intră cu mașina acolo poate prezenta un bon, fie doar pentru o apă plată. Dacă și-a cumpărat o apă plată, face parte din clienții unuia din spațiile comerciale. E o chestiune extrem de complexă, dar promit că voi căuta soluții. Este un lucru la care țin și nu mă dau ușor bătut. În ultima vreme nu m-am mai aplecat asupra acestei probleme, dar am remarcat-o și eu atunci când am fost la plimbare în Crâng”, a mai adăugat Ionuț Apostu.

Articole similare