Economic

Cum vor afla inspectorii OPC Buzău că mersul pe jos face piciorul frumos

Începând cu data de 10 mai, mașinile Protecției Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea și Brăila nu vor mai putea fi folosite, deoarece le-a expirat RCA-urile, este anunțul făcut de comisarul șef al

Sorin Susanu

Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, Sorin Susanu, printr-o postare pe pagina de Facebook. „Din păcate, managementul defectuos al Preşedintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope în desfăşurarea activităţii comisarilor ANPC. Chiar dacă pentru achiziţii cel puţin discutabile (aproximativ 14.000 euro pentru 20 staţii walkie-talkie) au existat bani, pentru cheltuielile uzuale nu se mai găsesc fonduri. După ce a fost evitată la limită (mulţumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, de astăzi (marți, 10 mai, n.r.), maşinile Protecţiei Consumatorilor din Galaţi, Constanţa, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila, nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pentru a se putea achiziţiona poliţele de tip RCA”. De asemenea, Sorin Susanu îi solicită public președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să nu folosească ANPC pentru interesul personal.

De cealaltă parte, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a recunoscut că situaţiea prezentată de Susanu este reală, susținând că nu ar fi una dramatică și urmează să fie rezolvată. „Este adevărat, parte dintre acestea, pentru că la capitolul bugetar nu ne aşteptam ca societatea la care acestea aveau asigurări să nu mai poată continua asigurarea acestora, mutarea banilor dintr-o linie bugetară într-o altă linie bugetară se face cu acordul ordonatorului principal de credite, depunem diligenţe pentru ca în cel mai scurt timp să putem avea asigurările de care vorbiţi. Ne asumăm, de asemenea, faptul că unii dintre cei care erau însărcinaţi cu aceste atribuţii nu şi-au făcut treaba exact aşa cum ar fi fost cazul, cu toate că analizând lucrurile şi modul în care au stat ele în piaţă există justificări ca cele pe care vi le-am spus mai devreme”, este afirmația făcută de preşedintele ANPC.

Horia Constantinescu

Mai mult, acesta a precizat că situația nu este una foarte gravă și că, până la soluționarea problemei, comisarii de la Protecția Consumatorilor vor desfășura acțiuni de control pe lângă sediul instituției. „Nu este o situaţie dramatică. Ne asigurăm că vor desfăşura acţiuni de control pe lângă sediu, nedeplasându-se neapărat pe distanţe foarte mari. În cel mai scurt timp vor avea soluţii. Mai mult decât atât, vă pot spune că după cel puţin douăzeci de ani în care autoritatea noastră plimba banii dintr-un cont într-altul pentru a asigura combustibilul maşinilor de care vorbiţi, am epuizat toate etapele şi săptămâna viitoare vom avea o achiziţie centralizată în aşa fel încât să fim siguri că până la ultima dintre maşini va avea şi combustibilul, nu numai RCA”, a explicat Horia Constantinescu, care a adăugat că situaţia se va remedia.

Articole similare