Economic

Cum sa NU ai surprize neplacute cand angajezi PERSONAL pentru firma ta

Fiecare patron vrea sa aiba posibilitatea de a gasi cei mai buni angajati, calificati, performanti si cu dorinta de a munci pentru a-i creste afacerea. Din pacate, nu toti oamenii sunt constiinciosi cand vine vorba despre job, asa ca se intampla deseori sa ajunga in diferite posturi persoane care abia asteapta sa fenteze munca sau care incearca un post doar pana cand sansa le va scoate in calea ceea ce doresc cu adevarat.

Tot mai mult s-a observat faptul ca romanii nu sunt incantati sa ramana prea mult intr-un singur loc, ca vor sa aiba inca de la inceput salarii foarte mari, atractive si nu manifesta rabdare pentru a le obtine in timp, vrand sa-si schimbe locul de munca rapid. Astfel, descoperirea unor angajati benefici pentru firma se va face mereu dificil si cu diferite surprize neplacute, din pacate. Totusi, exista unele metode prin care sa poti gasi ceea ce ai nevoie.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un personal de top pentru firma ta!

Buna functionare a businessului si a mediului de munca poate sa devina realitate. Fundatia unei companii este asigurata, pana la urma, de oamenii ei, asa cum alegerea constructorilor potriviti poate sa duca la ridicarea unei case rezistente in timp. Cateva sfaturi utile cu ajutorul carora poti descoperi angajatii de care ai nevoie sunt benefice:

  • Cea mai buna solutie dintre toate ramane aceea de a apela la profesionisti, adica la o firma de recrutare de personal, pentru ca ea va oferi candidati cu profil de succes, economie de cost si timp in procesul de recrutare, utilizarea mai multor instrumente de cautare etc. Site-ul Humansource.ro vine in sprijinul tuturor celor care vor sa aiba o firma de succes cu servicii de calitate, care au la baza: procedura de selectare a CV-urilor, selectia preliminara a candidatilor, identificarea posibililor candidati si testarea competentelor personale si profesionale;

 

  • Lansarea unor anunturi de angajare este deja o metoda clasica pentru a gasi personal pentru o firma. Exista tot felul de platforme online care se ocupa cu asa ceva, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la ele, indiferent ca este vorba despre pozitiile cu un numar mare de locuri de munca sau pentru pozitiile specifice etc.;

 

  • Multi oameni de afaceri se folosesc mai intai de propriul personal pentru a acoperi anumite posturi mai inalte, mai ales daca stiu ca au pe cine sa promoveze. Este vorba despre angajatii care sunt calificati pentru posturi cheie, care au dovedit ca se implica in succesul firmei si care isi doresc un salariu mai bun si raspunderi mai mari. Nu este necesar intotdeauna sa cauti in alta parte ceea ce poate ai deja. In acest fel scapi si de unele neplaceri legate de angajarea unor oameni mai putin cunoscuti;

 

  • Retelele de socializare au devenit un mod eficient de a recruta, unele dintre ele fiind specializate in acest sens. Practic, aici companiile si angajatii isi construiesc diferite profiluri ce pot fi actualizate si imbunatatite in timp. Mesajele generate de acestia vor fi cat mai atractive si eficiente, in asa fel incat sa se aplice pentru ele.

In concluzie, daca vrei sa gasesti personal calificat, eficient, adecvat posturilor din firma, este vital sa asiguri cea mai buna interactiune cu acestia, sa fii atent la toate detaliile importante si sa reusesti sa precizezi cat se poate de clar identitatea si valorile companiei tale. 

Surse foto: shutterstock.com

 

Articole similare