joi, 04 iunie 2020

Cum minte PSD răstălmăcind declarații politice ale Opoziției

O declarație a liderului liberal Ludovic Orban, care își exprimă temerea față de posibile violențe generate de o contramanifestație organizată de PSD concomitent cu un miting al PNL, este răstălmăcită de partidul de guvernământ și prezentată drept amenințare la adresa electoratului PSD-ALDE.

„Ludovic Orban ame­nință cu violențe susținătorii PSD- ALDE” este titlul unui articol de vineri, 3 mai, publicat pe site-ul de campanie electorală al PSD, online.psd.ro, indicând ca sursă jurnalul.ro. „Pentru liberali, libertatea de expresie nu mai reprezintă un drept universal al oamenilor și niciun drept al românilor prevăzut de Constituție. Există doar interesele lor electorale. Libe­ralii par a merge după principiul extremist  «cine nu e cu mine e împotriva mea» și exprimă acest lucru pe față”, își încep social-democrații articolul.

Apoi, în paragraful urmă­tor, atacul este extins și la președintele Klaus Iohannis: „Încurajat de Iohannis, omul căruia românii i-au dat cea mai mare demnitate în stat la care a renunțat doar pentru a intra în campanie electorală, deși legea îi interzice acest lucru, Ludovic Orban declară că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu «bătălia de la Focșani» în contextul în care autoritățile locale din municipiul reședință al județului Vrancea au aprobat organizarea pentru duminică, în același timp, a unui marș al PSD-ALDE-UDMR și a unui eveniment de prezentare a candidaților ­li­berali”. Și continuă: „Dacă Iohannis a împărțit românii în două tabere, Orban merge mai departe și aproape că îi amenință cu violențe pe cei care au ales să susțină PSD.”

Informația despre care online.psd.ro susține că provine din jurnalul.ro a fost publicată inițial de Agerpres, de unde a fost preluată integral, dar acolo nu se face referire la nicio amenințare din partea lui Ludovic Orban. Ba din contră, se menționează că acesta „a arătat că PNL va organiza marșul planificat și că liberalii vor respinge orice provocare și a cerut PSD să renunțe la miting”.

Minciuna la care recurge PSD – cu riscul de a genera violențe din partea electoratului propriu, ca ripostă la „amenințări” –, vine pe fondul unei declarații pe care liderul PNL, Ludovic Orban, a făcu­t-o vineri, 3 mai, la Pitești, când acesta a atras atenția că ar putea exista unele confruntări de stradă în condițiile în care, după autorizarea unui eveniment de prezentare a candidaților liberali, Primăria locală a aprobat organizarea concomitentă de marșuri ale PSD, ALDE și UNPR: „În data de 5 mai PNL a prevăzut organizarea unei acțiuni similare tot într-un fief al PSD, și anume organizarea unei întâlniri publice de prezentare a candidaților și programului PNL urmată de un marș prin Focșani pentru a transmite către cetățenii din Focșani și județul Vrancea mesajul PNL. Ce a făcut PSD? Deși noi am depus solicitarea pentru miting și marș în 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată și nu exista depusă nicio cerere referitor la vreo altă activitate politică, Primăria a aprobat în același interval orar în care se desfășoară mitingul și marșul PNL o acțiune similară, mi­ting și marș pentru PSD, ALDE și UNPR. Atrag atenția primarului din municipiul Focșani și PSD-ului în general, că este împotriva democrației, împotriva oricărei logici și bun simț – mai ales în situația actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societății – că suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focșani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Cât despre „amenințarea” invocată de PSD, aceasta este de fapt o temere și o invitație la evitarea unor posibile evenimente violente: „Membrii, simpatizanții și participanții PNL, care sunt oameni educați și civilizați, vor respinge orice provocare făcută de PSD. Solicitarea către PSD: renunțați la acest miting, renunțați la această contramanifestație provocatoare, renunțați la această acțiuni care riscă să degenereze în conflicte între oameni care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opțiuni politice diferite”.

Articol publicat ,,Puterea a Cincea”

loading...
error: Content is protected !!