joi, 22 octombrie 2020

Cum am devenit un om rău

L-am ascultat cu atenție pe președintele Klaus Iohannis – președintele tutu­ror românilor conform Constituției, deci și al meu -, atunci când și-a spus punctul de vedere legat de rezultatele alegerilor locale de duminică. Ocazie cu care am aflat că sunt un om rău.

Nu am nicio jenă să spun că președintele Klaus Iohannis a primit din partea mea patru voturi, la tot atâtea tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale. Nu neapărat că m-ar fi convins sută la sută că el este omul potrivit, ci și făcând comparație cu ceilalți competitori. Mai ales cu cei doi adversari pe care i-a avut la cele două tururi doi. Bineînțeles, atunci eram un om bun…

Cum spuneam, preșe­dintele meu mi-a transmis că sunt un om rău. Pentru că am avut îndrăzneala ca, în comuna în care locuiesc nu de mult timp, să votez un primar pesedist. Un primar care a dovedit că la țară se poate trăi în condiții apropiate de cele din oraș. Și dacă aș fi locuit în oraș, președintele meu mi-ar fi transmis același mesaj, că sunt un om rău, pentru că tot un pesedist aș fi votat, din rațiuni oarecum similare.

Am fost chiar supărat. Dar câteva secunde, pentru că mi-am dat seama că, într-o localitate din România, oamenii buni ai președintelui au votat un bărbat care și-a dezbrăcat fiica adolescentă, a așezat-o în genunchi, a pus-o să își ceară iertare pentru n-are importanță ce prostioară, a filmat întreaga tărășenie și a postat înre­gis­trarea pe internet. Într-o altă localitate, tot oamenii buni ai președintelui au votat un bărbat condamnat pentru relații sexuale cu minore. Și într-o alta, aceiași oameni buni și-au dat votul unuia care și-a dovedit bărbăția simultan față de două tinere, în sediul Primăriei. În fine, tot niște oameni buni, de această dată din județul Buzău, au repus în funcție un fost primar condamnat pentru șmecherii cu terenuri.

Și atunci mi-a trecut supărarea cu totul. Totuși, mă frământă o întrebare: oare în ce categorie i-o fi încadrând președintele pe oamenii care l-au ales primar pe Piedone, omul pe care justiția română de primă instanță l-a indicat drept principal vinovat al tragediei de la Colectiv?

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!