Politic

Cum a ajuns USR Buzău să se bage în seamă într-un proiect pe care l-a contestat ani de-a rândul

Demisia din partid a președintelui organizației municipale, Denisa Çoban, a provocat o puternică undă de șoc în interiorul filialei județene a Uniunii Salvați România. Nu mai puțin de 60 de membri au părăsit organizația condusă la Buzău de Mihai Răzvan Moraru, prin­tre aceștia numărându-se trei componenți ai Biroului Municipal Buzău – Marian Zaharia, Ciprian Nicolae și Cătălin Istrate -, dar și întreaga organizație de la Bozioru. O chestiune notabilă este aceea că mulți dintre cei demisionați nu au plecat către alte formațiuni politice, ci s-au retras din politică, semn că demisia Denisei Çoban nu a fost decât picătura care a umplut paharul răbdării unora dintre useriștii buzoieni, care au protestat astfel atât față de acțiunile Centrului, cât și, mai ales, față de inacțiunea conducerii jude­țene, care aproape a transformat organizația într-o structură semiclandestină, des­pre a cărei soartă nu se mai știe mare lucru.

Spunem acest lucru întrucât mai toată activitatea partidului se rezumă la apeluri disperate pe Facebook, prin care buzoienii sunt îndemnați să se înscrie în USR, la altele, și mai dispe­rate, pe grupurile de comunicare internă, prin care membrii de partid sunt chemați la luptă – în condițiile în care ședințele structurilor de conducere nu se pot desfășura statutar din lipsa cvorumului – și la unele luări de poziție firave ale consilierului munici­pal Petrică Cîrstea. Care, din paria organizației județene a Uniunii Salvați România, propus de conducerea organizației pentru excludere pentru atitudinea contrară liniei oficiale de boicotare a referendumului local de unire a municipiului Buzău cu comuna }intești, este acum curtat de apropiații lui Moraru, pentru a pune umărul la refacerea organizației.

Chiar și comunicatorii partidului par să trăiască cu câțiva ani în urmă, cel puțin dacă este să ne luăm după ultima postare pe Facebook a organizației municipale a USR. După ce, ani de-a rândul, useriștii buzoieni au făcut tam-tam pe tema revenirii Pădurii Crâng în proprietatea municipalității, pe care au contestat-o prin toate mijloacele posibile, aceștia se bagă în seamă acum, în al treisprezecelea ceas, cerând să fie parte în proiectul privind transformarea acesteia în parc. Ei invită responsabilii Primăriei să lanseze ,,un proiect participativ în care să implice cât mai mulți cetățeni atât în zona de planificare cât și pentru lucrările de împădurire care sunt mai mult decât necesare. Implicarea oamenilor în proiectele importante ale orașului reprezintă cheia unei dezvoltări mai rapide și sustenabile. De asemenea, vă asigurăm de faptul că vom monitoriza cu maximă atenție orice eventual abuz sau cheltuieli nejustificate. Renaș­terea Crângului, simbolic, echivalează cu renaș­terea orașului nostru. Haideți să facem acest lucru împreună!”, se arată în postarea USR.

Articole similare