Politic

Povestea fără sfârșit a tragerilor la sorți de la Buzău. Azi, episodul 4

Tribunalul Buzău a anunţat că în data de 15 mai va organiza o nouă tragere la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, ca urmare a unei decizii comunicate de Biroul Electoral Central (BEC).

În data de 10 mai, Tribunalul Buzău a organizat cea de-a treia tragere la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 10 Buzău şi ai birourilor electorale de circumscripţie. Tragerea la sorţi a fost contestată de către mai multe persoane la BEC, ulterior fiind dispusă reluarea procedurii.

„Având în vedere Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 136 H din 12 mai 2024, aducem la cunoştinţa publicului faptul că în data de 15 mai 2024, ora 12.00 la sediul Tribunalului Buzău, se va efectua tragerea la sorţi în vederea desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (5) din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”, a transmis Tribunalul Buzău.

Printre deficienţele care au condus la anularea tragerii la sorţi de către BEC s-a numărat înscrierea în lista magistraţilor a unor persoane care nu au calitatea de magistraţi: „Analizând Procesul-verbal încheiat de Tribunalul Buzău în data de 10.05.2024, precum şi anexa acestuia, BEC constată următoarele deficienţe: înscrierea în lista magistraţilor întocmită de Preşedintele Tribunalului Buzău a unor persoane care nu au calitatea de magistraţi în sensul Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (…) Ca urmare, se constată că magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au calitatea de magistrat în sensul dispoziţiei legale evocate (…) Dispune reluarea operaţiunii de desemnare a preşedinţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 10 Buzău şi ai birourilor electorale de circumscripţie”, a transmis anterior BEC prin Hotărârea 136H din data de 12 mai.

Articole similare