Politic

Senatorul Lucian Romașcanu: Buzăul, în fruntea promovării învățământului dual

Social-democrații buzoieni vin în fața electoratului cu realizări și cu programe, a spus, la conferința de presă organizată cu ocazia vizitei la Buzău a premierului Marcel Ciolacu, senatorul Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean.

El a subliniat că în judeţul Buzău au fost atrase 1,8 miliarde de euro în opt ani de zile, din care aproape un miliard reprezintă fondurile europene: „La Buzău avem investiţii multe şi, pentru că avem şi alegeri europarlamentare şi suntem în preajma sărbătorii Europei, trebuie să spunem că Europa este importantă pentru România şi România este importantă pentru Europa (…) Trebuie să vorbim despre faptul că în judeţul Buzău au fost atrase 1,8 miliarde de euro în opt ani de zile, din care aproape un miliard reprezintă fondurile europene. Este important să transmitem că apartenenţa României la Uniunea Europeană şi NATO sunt cheile dezvoltării României, este important să facem şi campania pentru alegerile locale, pentru că trebuie să venim cu programe în faţa celor care vor alege”, a spus candidatul PSD Buzău la funcția de președinte al Consiliului Județean.

El a vorbit despre unul dintre aceste programe după ce a fost prezent  la Liceul Tehnologic „D. Filipescu”, unde a fost organizată o conferință de promovare a importanței formării profesionale inițiale: „Armonizarea procesului educațional cu piața muncii este vitală pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Buzăul este și în acest domeniu în fruntea promovării învățământului dual printr-un parteneriat solid între antreprenori, Liceul Tehnologic <Dimitrie Filipescu> Buzău și Primăria Buzău. Felicitări tuturor!”, a transmis senatorul Lucian Romașcanu, președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean.

 

 

Articole similare