Actualitate

Cum a funcţionat în Buzău o reţea de bordeluri clandestine chiar sub nasul autorităţilor

O reţea de bordeluri clandestine gestionate de nouă tineri constănţeni a funcţionat o perioadă la Buzău până când procurorii DIICOT au intrat pe fir. Zilele trecute, poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava au efectuat nouă perche­ziţii domiciliare în judeţul Constanţa, pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de persoane şi proxenetism. Membrii grupului racolau tinere şi le transportau în alte localităţi din ţară, inclusiv la Buzău, unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau în hoteluri, pentru a întreţine acte sexuale contra cost.

Fetele proveneau din familii fără posibilităţi materiale din judeţul Constanţa, însă ajungeau la Buzău şi făceau bani din partidele de amor cu diverşi clienţi, preţurile fiind impuse de traficanţi.

,,Cei nouă suspecţi, toţi din municipiul Mangalia, jude­ţul Constanţa, au ­constituit în 2017 un grup infracţional organizat şi, în perioada august 2017 – martie 2018, au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori. Membrii grupului au obţinut foloase patrimoniale importante în urma determinării şi/sau înlesnirii practicării prostituţiei, precum şi în urma exploatării sexuale a mai multor tinere, unele minore. Membrii grupului racolau persoane tinere din zona rurală a judeţului Constanţa, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situaţie materială precară. Acestea erau transportate pe raza altor localităţi din ţară (Suceava, Botoşani, Brăila, Buzău, Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu etc.), unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unităţi hoteliere, unde întreţineau raporturi şi acte sexuale contra cost cu diverşi «clienţi», banii astfel obţinuţi revenind membrilor grupului”, au stabilit procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimina­litate Organizată şi Terorism.

Potrivit procurorilor, tinerele care practicau prostituţia erau instruite cum să-şi promoveze mai bine serviciile în mediul online.

,,În ceea ce priveşte această activitate, membrii grupului le instruiau pe tinere cu privire la modul gestionării anunţurilor postate, astfel încât acestea să fie primele în lista de căutări afişată de site, urmărindu-se racolarea unui număr mai mare de <clienţi> şi, în final, obţinerea unor sume mai mari. De asemenea, tine­rele erau instruite cu privire la tarifele practicate, precum şi cu privire la modul de abordare a <clienţilor>, membrii grupului stabilind aceleaşi tarife când acţionau pe raza aceleiaşi localităţi. De exemplu, pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră şi 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localităţi ca Târgu-Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici”, precizează DIICOT.

Ancheta a scos la iveală că cei reţinuţi pentru ­pro­xenetism foloseau o metodă cunoscută pentru anchetatori şi anume ,,touring”. Aceştia nu stăteau mai mult de câteva săptămâni, în acelaşi apartament închi­riat, pentru a nu intra în atenţia autorităţilor. ,,Astfel, membrii grupului urmăreau ca în aceeaşi perioadă, pe raza aceleiaşi localităţi, să practice prostituţia sau să exploateze sexual cel mult de 3-5 tinere, sens în care la diferite intervale de timp localitatea, respectiv locaţia, erau schimbate, membrii folosind metoda cunoscută cu denumirea de <touring> (turism sexual), ce presupune schim­barea la o anumită perioadă de timp a spaţiilor de cazare, precum şi a oraşelor în care persoanele de sex feminin au practicat prostituţia”.

Totodată, prin folosirea acestei metode, mai spun anchetatorii, membrii gru­pului nu atrăgeau atenţia organelor de urmărire penală, având în vedere faptul că aceştia nu acţionau pe raza localităţii de domiciliu, iar documentarea şi probarea activităţii ­infracţio­nale era îngreunată în aceste condiţii. Ba mai mult, aceştia acţionau „din umbră”, sens în care le instruiau pe tinerele care practicau prostituţia sau erau exploatate sexual cu privire la închirierea imobilelor, cu privire la posta­rea anunţurilor, cu privire la abordarea clienţilor şi cu privire la modalitatea de remitere a sumelor obţinute în urma întreţinerii de raporturi sau acte sexuale contra cost, pentru a crea aparenţa că activitatea de prostituţie se desfăşoară de către aceste tinere pe cont propriu. Astfel, de re­gulă, în cazul închirierii de apartamente nu se întocmeau contracte în formă scrisă, deşi membrii grupului erau cei care căutau astfel de locaţii şi, uneori, îl contactau pe proprietar în vederea încheierii contractului. În general, tinerele care practicau prostituţia erau folosite la activitatea de închiriere a apartamentelor sau a camerelor de hotel/pensiune.

Persoanele vătămate erau supravegheate direct de membrii grupului care, prin modul în care erau organizaţi, urmăreau să aibă un control asupra acestora şi a sumelor încasate de la „clienţi”. În acest sens, membrii grupului locuiau în aceleaşi locaţii folosite la practicarea prostituţiei, le controlau prin intermediul telefoanelor mobile, în ipoteza în care nu se aflau în aceleaşi locaţii, le solicitau la diferite intervale de timp predarea sumelor de bani obţinute, banii fiind remişi în mod direct. În unele cazuri sumele erau puse la dispoziţia membrilor grupului prin intermediari sau prin intermediul unui serviciu de transfer de bani.

Ascunderea legăturilor dintre membrii grupului şi tinerele care practicau prostituţia constituia o preocupare specială în cazul minorelor traficate, proxeneţii cunoscând că faptele comise faţă de minori sunt pedepsite mai dur. Astfel, la postarea anunţurilor pe site nu se foloseau fotografiile care le reprezentau pe minore, aşa cum se proceda în cazul tinerelor majore, ci se utilizau imagini descărcate de pe alte site-uri de profil care reprezentau persoane de sex feminin îmbrăcate sumar sau în lenjerie intimă, având faţa blurată pentru a nu putea fi recunoscute.

3 Comentarii

  1. Cate garsoniere se închiriază în regim.hotelier ptr prostituție habar nu aveți, sunt reclamații cu duiumul la poliție din cauza galaxiei ce o fac în diversele apartamente de la vecini dar politia nu face nimic, presupunem ca au parte.

  2. Luati legatura cu dl Cucos , specialist in combaterea demonstrantilor din diaspora si lupta corp la corp cu talibanii , transferat pe tiptil la Jandarmeria din Buzau , in asteptarea pensionarii . Daca are muschi si un dram de bun simt(nu mai vorbesc de constiinta) , ar putea sa se desparta de cunfortabilul sau birou si sa se specializeze in lupta impotriva proxenetismului . Ar fi un prim pas intru mantuirea sufletului sau ! PS Imi permit sa cred si sa sper acest lucru , deoarece , in timpul evenimentelor din august 2018 , in imaginile din presa , peretii din biroul sau erau pavoazati cu icoane .

  3. Am citit articolul despre prostituție….etc….as vrea sa trag un semnal….ar fi cazul poliția sa se implice mai mult…..mai sunt astfel de cazuri semnalate de locatari din blocuri din diverse cartiere ale orașului și nu se face nimic….

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker