joi, 09 iulie 2020

Cu ce deficit de personal sanitar a intrat Buzăul în lupta cu coronavirusul

Spitalele publice din România au intrat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus cu aproape 40.000 de angajați mai puțin decât numărul prevăzut de normative. Deficitul de personal în spitalele din țara noastră este de 17,46%, arată datele publicate marți de „Solidaritatea Sanitară”, una dintre cele mai mari federații sindicale din domeniu, citată de HotNews.

Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din țările occidentale este cea mai mare – acestea urmând să fie, conform estimărilor, cele mai afectate de pandemie -, mai arată reprezentanții „Solidaritatea  Sanitară”.

Ponderea deficitului de personal din spitalele din județul nostru este de 16,77%, mai mică decât media pe țară, Buzăul situându-se, din acest punct de vedere, pe locul 19, respectiv 584 salariați lipsă, adică la jumătatea clasamentului întocmit de federația sindicală „Solidaritatea Sanitară”. Cel mai mare deficit se înregistrează în județul Mehedinți (37,45%, adică 1.027 salariați lipsă), iar cel mai mic în județul Bistrița Năsăud (5,84%, respectiv 114 salariați lipsă).

În ceea ce privește spitalele de boli infecțioase, aflate în prima linie în tratarea pacienților cu COVID 19, deficitul de personal este de 13,01%.

1 COMENTARIU

  1. SOS!!!!!! MEDICII de FAMILIE care sunt primii in contact cu infestatii din zona rosie si galbena sunt fara NICIUN fel de ECHIUPAMENT de PROTECTIE !!!!!!!!!!Suntem primii expusi in…teatrele de lupta ! PACIENTII , marea majoritate sunt in varsta , cu probleme mari de sanatate ! Se spune : MERGETI intai la MEDICUL de FAMILIE !!!!!FARA echipam de protectie , fara teste si…netestati !!!!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!