joi, 09 iulie 2020

Și cluburile de Liga a 3-a se gândesc dacă și cum se va relua campionatul

• Metalul s-ar bate în play-out pentru salvarea de la retrogradare

Când, cum și dacă se va relua campionatul, sunt întrebările pe care și le pun în aceste zile și cluburile de fotbal din cel de-al treilea eșalon, printre care se numără și Me­talul Buzău.

La nivelul Ligii a 3-a, totul a rămas blocat după des­fășurarea etapei a 16-a, prima a returului. Astfel, din acest sezon ar mai fi de disputat încă 14 runde. De obicei, competiția se încheia la finalul lunii mai, însă, acum, în urma acestei situații de criză, sezonul va fi, cu siguranță, prelungit și în luna iunie.

Președintele FRF, Răz­van Burleanu, spunea că noul termen de finalizare ar trebui săă  fie 28 iunie, nu 1 iunie, cum era până acum. Conducătorii clu­burilor din Liga a 3-a au discutat despre diverse variante în care campionatul ar putea continua.

Restart la începutul lunii mai, cu play-off și play-out?

Cum reluarea campiona­tul înainte de Paște (19 aprilie) este puțin probabilă, imposibilă chiar, în varianta cea mai optimistă restartul s-ar produce la începutul lunii mai, dacă starea de urgență nu va fi prelungită. Se în calcul această dată și pentru că echipele au nevoie de minimum două săptămâni de reacomodare la efort.

În această situație, majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga a 3-a au căzut de acord că cea mai bună formă prin care sezonul poate continua în această situație specială este crearea unui sistem play-off, respectiv play-out. În play-off ar intra primele 8 clasate din acest moment din fiecare serie, iar în play-out vor fi restul celorlalte opt echipe, în cazul în care seria este completă.

O variantă ar fi ca situația clasamentelor cu care se intră în play-off și play-out să sufere modificări. După ce se face departajarea, deci se decide cine merge la lupta pentru promovare și cine la cea pentru evitarea retrogradării, noile clasamente vor fi întocmite doar din rezultatele înregistrate în turul acestui sezon între echipele respective.

Atât în play-off, cât și în play-out, ar rămâne de disputat câte șapte meciuri de fiecare echipă, nu 14, câte ar trebui să mai aibă loc acum din retur.

Se ia în calcul inclusiv anularea rezultatelor înre­gistrate în prima etapă din retur. Meciurile rezultate în play-off și play-out, șapte de fiecare echipă, se vor desfășura acasă la echipa care în turul sezonului regulat a fost oaspete. Aceste jocuri s-ar putea desfășura în 30-35 de zile.

Metalul ar continua în play-out

În momentul întreruperii campionatului, după disputarea unei etape din retur, Metalul Buzău ocupă locul 11 și ar juca în play-out ultima parte a campionatului. Iată cum arată clasamentul în seria a II-a a Ligii a 3-a, în care activează și echipa buzoiană:

CLASAMENT

 1. Unirea Slobozia 40 p.
 2. Mostiștea Ulmu 37 p.
 3. CS Afumați 36 p.
 4. CS Tunari 36 p.
 5. Înainte Modelu 26 p.
 6. SC Popești Leordeni 25 p.
 7. Viitorul Ianca 25 p.
 8. CS Făurei 21 p.
 9. Agricola Borcea 21 p.
 10. Poseidon 2 Mai 20 p.
 11. METALUL BUZĂU 20 p.
 12. CS Medgidia 15 p.
 13. Axiopolis Cernavodă 15 p.
 14. Dacia Unirea Brăila 11 p.
 15. FCSB 2 10 p
 16. Recolta Gheorghe Doja 2 p.

loading...
error: Content is protected !!